Στο έλεος της κακοκαιρίας η Δυτική Ελλάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Δυτική Ελλάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Διακοπές της κυκλοφορίας σε οδικά δίκτυα της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από χθες κυρίως την Ήπειρο, αλλά και νησιά του Ιονίου.

Συγκεκριμένα:

Σε ορμητικούς χείμαρρους έχουν μετατραπεί δρόμοι στον Γάιο, πρωτεύουσα των Παξών, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη δυνατή νεροποντή που πλήττουν το νησί. Δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ το νερό παρέσυρε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Δύσκολη όμως είναι και η κατάσταση στον Λούρο Πρέβεζας, όπου λόγω της υπερχείλισης του ποταμού, τουλάχιστον 20 σπίτια και 5 καταστήματα πλημμύρισαν τη νύχτα, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους. Η πυροσβεστική με 9 οχήματα και 21 άνδρες κλήθηκε να απεγκλωβίσει ακόμη και ανθρώπους μέσα από σπίτια τους, όπου το νερό έφτασε το ένα μέτρο. Επιπλέον, όπως αναφέρει το atpreveza, στο Βράχο και τη Λυγιά του Δήμου Πρέβεζας, βούλωσαν ρέματα, δημιουργήθηκαν χείμαρροι στους δρόμους, το νερό μπήκε σε σπίτια, ενώ στην παραλία του Βράχου-Λούτσας, αναμένουν το πρωί για να εκτιμηθούν οι ζημιές που έχουν γίνει. Παράλληλα, ιδιαίτερη δυσκολία υπάρχει στην κίνηση οχημάτων στον παραλιακό δρόμο Ριζών-Βράχου.

Πολλά από τα χωριά της περιοχής, αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα στην πρόσβαση εξαιτίας των κατολισθήσεων, ενώ στο χωριό Άνω Ράχη, κατέρρευσε τμήμα βουνού με αποτέλεσμα βράχια και πέτρες να δημιουργήσουν προβλήματα στον οικισμό και το δρόμο, ενώ καταπλακώθηκε και ένα αυτοκίνητο.

Διακοπές κυκλοφορίας τέθηκαν σε ισχύ στον νομό της Ηπείρου και στις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, ισχύουν τα εξής:

  • Στο Νομό Ιωαννίνων διακόπτεται η κυκλοφορία, στη θέση ‘’Μεσογέφυρα”, πλησίον της διασταύρωσης Αηδονοχωρίου και Μολυβδοσκέπαστου, του Δήμου Κόνιτσας, κατά μήκος της κοίτης των ποταμών Αώου και Βοϊδομάτη.
  • Στο 78ο χλμ της παλιάς Ε.Ο Ιωαννίνων – Κοζάνης, πλησίον της διασταύρωσης Μολίστας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
  • Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Πωγωνίου,Χαραυγής -Καστάνης και Στρατινίστας – Καστάνης, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων.
  • Στην Πρέβεζα, διακόπτεται η κυκλοφορία προς την κοινότητα ‘Ανω Ράχης. Επίσης, σημειώνεται καθίζηση του οδοστρώματος σε τμήμα της κοινοτικής οδού Ριζών – Χειμαδιού του Δήμου Πρέβεζας.
  • Λόγω υπερχείλισης ρέματος, στον Λούρο του Δήμου Πρέβεζας, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οικίες, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε οδούς, μέσα στην κωμόπολη.
  • Στον Νομό Θεσπρωτίας, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό, Νεράιδας – Σαγιάδας, από 8ο έως 11,5ο χλμ και η συγκοινωνία διεξάγεται από παράπλευρες επαρχιακές οδούς.
  • Επίσης, για τον ίδιο λόγο,έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας από το 74ο έως το 75,5ο χλμ.
  • Στην Άρτα,κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Αμπελιός – Αμμότοπου, στο ύψος της γέφυρας κάτω από την Ιόνια οδό, έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριο οδό μέσω Καμπής.

1

Η σφοδρή βροχόπτωση σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, έχει σαν αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε πάνω από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχές βοήθειας, ενώ 10 άτομα που βρίσκονταν σε δύσκολη θέση μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι.

Στην περιοχή του Μεσολογγίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ πέντε άτομα που κινδύνευαν, μεταφέρθηκαν και αυτά σε ασφαλές σημείο.

Σε διακοπές της κυκλοφορίας σε οδικά δίκτυα της Αιτωλοακαρνανίας έχει προχωρήσει η Τροχαία λόγω των κατολισθήσεων που έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές του νομού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, διακοπές της κυκλοφορίας έχουν σημειωθεί στις παρακάτω περιοχές:

  • Στο 59o χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της κοινότητας, Παναιτώλιο
  • Από 5ο έως 9ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Αγρινίου – Θέρμου, στο ύψος της κοινότητας, Καινούργιο
  • Από το 8ο έως το 13ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγρινίου – Αγίου Βλασίου, λόγω κατολίσθησης
  • Στην επαρχιακή οδό Μακρυνείας – Ναυπάκτου, στο ύψος της διασταύρωσης, Κεράσοβο
  • Στην επαρχιακή οδό Αστακού – Μεσολογγίου, στο ύψος της γέφυρας, Μάστρου
  • Στην παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της κοινότητας Φραγκουλέικα, λόγω κατολίσθησης

Ακόμη, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχει μεγάλη συσσώρευση υδάτων στις περιοχές Αιτωλικό, Νεοχώρι, Κατοχή, Λυσιμαχεία και Χρυσοβέργι

Σε όλα τα προαναφερόμενα σημεία βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να μην κινδυνεύσουν οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων.

1

Επιπλέον, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, σημειώθηκε κατολίσθηση στην περιοχή Κλεισούρα της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων και ήδη μηχανήματα της περιφέρειας εργάζονται, προκειμένου να απομακρυνθούν όγκοι χώματος και να ανοίξει ο δρόμος.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές του Αιτωλικού και των Ονιάδων, ενώ όπως πρόσθεσε, από νωρίς το πρωί επιχειρούν συνεχώς οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

1

Ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, αναφέρει επίσης στο ΑΜΠΕ πως κατέρρευσε το οδόστρωμα, προς την Λαγκάδα Μαστοροχωρίων, καθώς υπερχείλισε ο Σαραντάπορος και παρέσυρε το δρόμο. Επίσης, υπερχείλισε ο Αώος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι καλλιέργειες στον κάμπο της Κόνιτσας και να κοπούν οι αγωγοί του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κόνιτσας.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις δεν γλύτωσε ούτε η Κέρκυρα, καθώς χείμαρρος στη Λευκίμμη, στο νότιο τμήμα του νησιού, παρέσυρε όχημα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η οδηγός του. Η γυναίκα σώθηκε όταν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, την απεγκλώβισαν πολίτες από το αυτοκίνητο.

1

 

Επιπλέον, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι αρχές της Καστοριάς, κλείνοντας τον επαρχιακό δρόμο Μεσοποταμία – Χιλιόδενδρο, επειδή το ρέμα που διέρχεται στην περιοχή “φούσκωσε” από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών και φοβούνται τυχόν υπερχείλιση του ποταμού Αλιάκμονα, στο εν λόγω σημείο.

ΠΗΓΗ: http://www.kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ