Στο σκαμνί 36 άτομα για το σκάνδαλο <br>του Χρηματιστηρίου

Στο σκαμνί 36 άτομα για το σκάνδαλο
του Χρηματιστηρίου

Στο εδώλιο θα καθίσουν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου με τις μετοχές-«φούσκες» στο Χρηματιστήριο, το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της τελευταίας 30ετίας στη χώρα μας. Με καθυστέρηση 18 ολόκληρων χρόνων, καθώς συνέβη το 1999, την περίοδο της παντοκρατορίας του Κ. Σημίτη. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην αθωωτική απόφαση που είχε εκδοθεί πριν από δύο χρόνια, με το σκεπτικό ότι η απόφαση αυτή δεν αφορά τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, και ζήτησε την ενοχή και των 36 κατηγορουμένων, προκειμένου να τιμωρηθούν για τα αδικήματα που τους βαρύνουν.

Η Εισαγγελέας της έδρας Αθηνά Θεοδωροπούλου επισήμανε ότι εσφαλμένα το πρώτο δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρξε ζημία, καθώς σκοπός των κατηγορουμένων ήταν η δημιουργία μιας ψεύτικης εικόνας, μιας πλασματικής εικόνας της αγοράς, η οποία στη συνέχεια καταποντίστηκε, καθώς η διόγκωση των μετοχών ήταν τεχνητή. Κατά την Εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι έπληξαν με τις μεθοδεύσεις τους τον νόμο της ελεύθερης αγοράς, παραπλανώντας με τον τρόπο αυτό χιλιάδες επενδυτές.

Μεταξύ των 36 κατηγορουμένων περιλαμβάνονται στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών, επιχειρηματίες κ.ά. Οι πολιτικά υπεύθυνοι, που επέτρεψαν τη δράση όλων των παραπάνω, θα μείνουν –ως συνήθως– στο απυρόβλητο…


Σχολιάστε εδώ