Προσπάθεια ανάκτησης 3,59 εκατ. ευρώ απο το ΥΠΕΞ

Προσπάθεια ανάκτησης 3,59 εκατ. ευρώ απο το ΥΠΕΞ

Μας ξέφυγε η είδηση για την ανάκτηση του ποσού των 3,59 εκατ. ευρώ από το ουδέποτε κυρωθέν μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και Αφρικανικής Ένωσης. Η συμφωνία είχε υπογραφεί το 2008, τα χρήματα είχαν μεταφερθεί, αλλά το πρόγραμμα ουδέποτε εκτελέσθηκε. Δυστυχώς, στην Αθήνα ουδείς ενδιαφερόταν για την παρακολούθηση των προγραμμάτων. Και ακόμη και σε περιπτώσεις που τα χρήματα δεν κατέληγαν σε κάποια τσέπη, στην καλύτερη περίπτωση είχαν… παρκάρει στα αζήτητα, σε κάποια τρίτη χώρα.

• Από τις τραγικές περιπτώσεις απώλειας σημαντικών πόρων, τη στιγμή μάλιστα που στο ΥΠΕΞ γίνονται οδυνηρές οικονομίες, για να μπορεί ο προϋπολογισμός να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

• Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που ο Νίκος Κοτζιάς πέρασε το κατώφλι του Νεοκλασικού, επιστρατεύοντας μάλιστα και τον Νίκο Βαμβουνάκη για την «ειδική αποστολή» του ξεκαθαρίσματος μιας πραγματικά τραγικής ιστορίας διασπάθισης και κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος, έχει αρχίσει να αποδίδει αποτελέσματα. Και όπως ενημέρωσε το ΥΠΕΞ, έχουν ήδη επιστρέψει στα δημόσια ταμεία σχεδόν 14 εκατ. ευρώ…

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ