Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» έδωσε ΕΛΠΙΔΑ στους πληγέντες της Μάνδρας

Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» έδωσε ΕΛΠΙΔΑ στους πληγέντες της Μάνδρας

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» ένωσαν τις δυνάμεις τους μπροστά στο δράμα των κατοίκων της Μάνδρας, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Μετά την επικοινωνία που είχε η πρόεδρος κ. Μ. Βαρδινογιάννη με τη δήμαρχο Μάνδρας κ. Ι. Κριεκούκη, ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» και το Ίδρυμα έστειλαν 1.100 ισοθερμικά παιδικά μπουφάν, για να αντιμετωπισθούν άμεσα τα πρώτα κρύα.

Η κ. Βαρδινογιάννη μαζί με τη γενική γραμματέα του Συλλόγου επισκέφθηκε τη Μάνδρα, μίλησε με τη δήμαρχο και κατέγραψε σε ποιες ελλείψεις και άμεσες ανάγκες των δημοτών μπορούν να συνεισφέρουν ο Σύλλογος και το Ίδρυμα.

Η κ. Βαρδινογιάννη άκουσε τις δραματικές μαρτυρίες ανθρώπων που μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται και να χάνουν τους αγαπημένους τους.


Τέσσερα χρόνια μετά τον σεισμό της Κεφαλονιάς, οι μαθητές στο Ληξούρι ακόμη κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ, κάτω από άθλιες συνθήκες. Είδαν ότι δεν γίνεται τίποτε και αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν ανεβάζοντας βίντεο στο YouTube, μιλώντας για τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, κάνοντας μάθημα στοιβαγμένοι στα κοντέινερ, δίπλα στη θάλασσα…

Εξουσία, ακούς;


Το ότι ο κύριος Καρανίκας αποκάλεσε στο Facebook επιχειρηματία, και μάλιστα γυναίκα από τη Μύκονο, «βρωμιάρα», «τσόλι», «σίχαμα» δεν είναι και είδηση… Είναι είδηση όμως το γεγονός ότι παραμένει σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης.


Ο αιώνιος έφηβος και πάντα επαναστάτης Μανώλης Γλέζος, με υψωμένη τη γροθιά, παρά την κακοκαιρία, απέτισε φόρο τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.


Το 1941, ο ναζί γερμανός στρατηγός Τζούλιους Ρίνγκελ ρήμαξε τα αρχαία στην Κνωσό και στη Γόρτυνα. Μετά το τέλος του πολέμου, το 1948, ο σπουδαίος κεφαλονίτης αρχαιολόγος Σπύρος Μαρινάτος ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι 75 ημερών στην Ευρώπη, για να εντοπίσει τα κλοπιμαία των ναζί από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ψάχνοντας έφτασε και στο Γκρατς της Αυστρίας, από όπου καταγόταν ο στρατηγός, ο οποίος, φοβούμενος την παραπομπή του σε δίκη για εγκλήματα πολέμου, είχε φροντίσει να εξαφανιστεί. Οι συλλογές του λεηλατήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις που προέλασαν στην Αυστρία, αλλά ο ίδιος είχε προλάβει να κάνει δώρο (!) στο τοπικό πανεπιστήμιο ό,τι είχε κλέψει από την Κνωσό. Εκεί εντόπισε ο Σπύρος Μαρινάτος τα κλοπιμαία και φρόντισε να τα φέρει πίσω, συσκευασμένα σε τρία μεγάλα κιβώτια. Από αυτήν τη «δωρεά» είναι και τα 26 αντικείμενα που επιστρέφονται τώρα από το Γκρατς, μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.


 


Σχολιάστε εδώ