«Η Θράκη μπορεί να σηκώσει στην πλάτη της την Ελλάδα…»

«Η Θράκη μπορεί να σηκώσει στην πλάτη της την Ελλάδα…»

-Θέλω να αφυπνίσω τους πάντες για να μην τρέχουμε ξανά ουραγοί, πίσω από τις εξελίξεις, τονίζει ο Ευρ. Στυλιανίδης

Το τελευταίο βιβλίο του Ευρ. Στυλιανίδη «Θράκη: Το επόμενο βήμα» μεταφράζεται στα αγγλικά, όπως ο ίδιος ο ακαδημαϊκός και πρώην βουλευτής Ροδόπης αποκάλυψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης με θέμα τη Θράκη.

Με όπλο την ετυμολογία, ο Ευρ. Στυλιανίδης έκανε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό που συγκίνησε την κατάμεστη αίθουσα «Σταύρος Κουγιουμτζής», του συνεδριακού κέντρου, το οποίο, όπως είπε ο δήμαρχος Χορτιάτη-Θέρμης Ιγν. Καϊτετζίδης, ολοκληρώθηκε με τη στήριξη του θρακιώτη πρώην υπουργού Εσωτερικών.

«Η Θράκη», είπε χαρακτηριστικά ο ομιλητής, «βγαίνει από τη θράκα, δηλαδή, τη φλόγα που σιγοκαίει κάτω από τη στάχτη και αναζητά οξυγόνο για να δυναμώσει. Γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ, όπως ήμουν πριν και σε άλλες 15 πόλεις της Ελλάδας. Γι’ αυτό μεταφράζω το βιβλίο μου στα αγγλικά. Με εργαλείο το βιβλίο μου να ενημερώσω, να αφυπνίσω, να κινητοποιήσω εγκαίρως, ώστε να μην τρέχουμε ξανά ουραγοί πίσω από τις εξελίξεις. Γιατί ειλικρινά πιστεύω ότι η Θράκη μπορεί να σηκώσει στις πλάτες της την Ελλάδα»…

Ο Δρ Ευρ. Στυλιανίδης με την ιδιότητα τώρα όχι μόνο του πολιτικού αλλά και του επίκουρου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ανέλυσε τη γεωπολιτική υπεραξία της Θράκης, εξήγησε τις εξελίξεις σε σχέση με τη μουσουλμανική μειονότητα, περιέγραψε τη μετεξέλιξη της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και εισηγήθηκε τη διακομματική χάραξη μιας εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής για τη Θράκη.

Στο πραγματικά ηλεκτρισμένο και συγκινημένο κοινό συμμετείχαν οι βουλευτές Γ. Βαγιωνάς και Κ. Γκιουλέκας, ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας και οι αντιπεριφερειάρχες του, δήμαρχοι της περιοχής, ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Τ. Τσερκέζης και ο πρώην πρόεδρος, καθηγητής, Β. Καρακοστάνογλου, το προεδρείο των Κομοτηναίων Θεσσαλονίκης και πολλοί ετεροδημότες, πολλοί στρατηγοί του Στρατού και της Αστυνομίας που υπηρέτησαν στη Θράκη, εκατοντάδες Θεσσαλονικέων και νεολαίων που ξεχείλισαν τη μεγάλη αίθουσα, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους για το ευαίσθητο θέμα.

Ακολούθησε συζήτηση, όπου ο θράκας πολιτικός έδωσε απαντήσεις για όλα τα θέματα που τελευταία απασχολούν τη δημοσιότητα, χωρίς περιστροφές και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του τόπου του και της πατρίδας.

[Φωτό: By GregoryGR, Attribution, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9945427]

 


Σχολιάστε εδώ