Έρχεται πλημμύρα πλειστηριασμών <BR>-Την Τετάρτη η πρώτη παρτίδα…

Έρχεται πλημμύρα πλειστηριασμών
-Την Τετάρτη η πρώτη παρτίδα…

Με τις «συλλογικότητες» παρούσες…

Το πρώτο βήμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων θα γίνει αύριο Τετάρτη σε όλη την επικράτεια, με τους συμβολαιογράφους παρόντες μετά την απόφαση του Συλλόγου τους να αναστείλουν την αποχή.

Και από το αποτέλεσμα αλλά και από την… ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί θα εξαρτηθεί η συνέχεια, δεδομένου ότι την περασμένη Πέμπτη, που είχε προγραμματισθεί η γενική συνέλευση των Συλλόγων των Συμβολαιογράφων όλης της χώρας στο θέατρο «Ακάδημος» στην Ιπποκράτους, προκειμένου να αποφασίσουν για την άρση της αποχής, εμφανίσθηκαν ξαφνικά οι γνωστές «συλλογικότητες» και ανάγκασαν τους συμβολαιογράφους να ματαιώσουν τη συνέλευσή τους, η οποία πρόκειται να γίνει αύριο το απόγευμα στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς.

Να σημειωθεί ότι κατά την έφοδο των «συλλογικοτήτων» η Αστυνομία δεν εμφανίσθηκε…

Την Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με 60 υποθέσεις, με στόχο στη συνέχεια να πάνε στις 160. Στην Αθήνα θα γίνονται μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου και θα συνεχισθούν μετά τις γιορτές. Τα ακίνητα θα είναι αξίας άνω των 300.000 ευρώ, και συγκεκριμένα μεγάλης αξίας, τώρα στην αρχή. Και οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με βάση την εμπορική αξία των ακινήτων.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, στον Πειραιά, στο υπόλοιπο Αττικής, στη Στερεά Ελλάδα (εκτός Αιτωλοακαρνανίας), σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και στον Αργοσαρωνικό, με την Κρήτη να είναι εκτός, άγνωστο για ποιον λόγο.  Θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη και στη συνέχεια τρεις φορές την εβδομάδα.



By https://www.flickr.com/photos/chathamhouse/ –

Πιέζει ο Στουρνάρας
Υπέρ της ταχύτερης διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, συντονιζόμενος απόλυτα με τους «θεσμούς», τονίζοντας ότι θα πρέπει να είναι και πλήρως λειτουργική.


Η απόφαση των συμβολαιογράφων

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, η οποία συγκλήθηκε εκτάκτως χθες, Δευτέρα 27.11.2017, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση σε σχέση με το θέμα των πλειστηριασμών, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τα εξής:

1.Αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια όλων των πλειστηριασμών.

2.Συστηματική παρακολούθηση της τήρησης των συμφωνηθέντων με τους συναρμόδιους υπουργούς για τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών και την προστασία των συμβολαιογράφων.

3.Άμεση σύσταση και λειτουργία επιτροπών για τη βελτίωση της διαδικασίας και των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών.

4.Αποτίμηση όλων των ανωτέρω σε συνέλευση των μελών είτε σε έκτακτη, είτε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευσή μας.


Σχολιάστε εδώ