«Μας κυβερνούν πολιτικοί απατεώνες»!

«Μας κυβερνούν πολιτικοί απατεώνες»!

Λάβρος ο Μαρινάκης στην ομιλία αποχώρησής του από το δημοτικό συμβούλιο

-«Σηκώνουν την αριστερή γροθιά, αλλά με το δεξί χέρι υπογράφουν μονοπωλιακές συμβάσεις»

Αυτό που είχαμε γράψει την περασμένη Κυριακή -για τη μεταφορά της κόντρας κυβέρνησης – Μαρινάκη στο δημοτικό συμβούλιο- υλοποιήθηκε κατά τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης. Ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος και ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης υπέβαλε την παραίτησή του, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της δίκης του. Στη σύντομη ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους για τη συνεργασία τους, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την κυβέρνηση. Όπως συγκεκριμένα είπε:

• Στον δήμο ήρθε για να μείνει. Δεν αποχωρίζεται τον Πειραιά.

• Είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τον λαό του Πειραιά, γιατί με προσωπικές του δαπάνες έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις, όπως η πλατεία Θεμιστοκλέους στα Μανιάτικα, η πλατεία Αγίων Αναργύρων στην Π. Κοκκινιά, το γήπεδο του Ατρομήτου στα Καμίνια, η πλατεία Αλεξάνδρας, ο εξωραϊσμός των υποβαθμισμένων κτιρίων με προσόψεις, η φύτευση 300 δένδρων, οι επισκευές κλειστών γυμναστηρίων, η κατασκευή και ανασκευή κλειστών αθλητικών χώρων στα σχολεία, η βοήθεια στην Εκκλησία του Πειραιά, η αρωγή στην τρίτη ηλικία, η ανακούφιση των δημοτών που έχουν ανάγκη κ.λπ.

• Η παραίτησή του προκαλείται από την παραπομπή του σε δίκη, χωρίς στοιχεία. Τόνισε δε ότι δεν έχει καμιά σχέση μ’ αυτά που του καταλογίζουν και απλά αποτελούν αντικείμενο δημιουργίας, εντέχνως, ενός επιβαρυντικού κλίματος, το οποίο ανέδειξαν ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι, ακολουθούντες κομματική γραμμή (σ.σ.: Εννοούσε ασφαλώς τους συμβούλους του συνδυασμού που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ).

• Ο λαός του Πειραιά έχει απομακρυνθεί από τους «πολιτικούς απατεώνες» και λαοπλάνους που κυβερνούν τον τόπο, που σηκώνουν την αριστερή γροθιά, αλλά με το δεξί χέρι υπογράφουν μονοπωλιακές συμφωνίες, αποκλείοντας από το λιμάνι, που έδινε και δίνει ψωμί σε χιλιάδες εργαζόμενους, τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

• Οι σειρήνες των λαοπλάνων είχαν και έχουν έναν και μόνο στόχο, να τον αποτρέψουν από την ανάγκη που νιώθει να προσφέρει στην πόλη που γεννήθηκε και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. «Γι’ αυτό ακριβώς», τόνισε ο κ. Μαρινάκης, «δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, ούτε να λυγίσω. Γι’ αυτό ο συνδυασμός ‘‘Πειραιάς Νικητής’’ χτίζει την επόμενη μέρα χωρίς δαιμονοποιήσεις, αποκλεισμούς και δογματισμούς.

Και φυσικά θα παραμείνει πειραιοκεντρικός, ανεξάρτητος, πολυσυλλεκτικός και δεν θα γίνει πολιτικό παράπηγμα, όπως κάποιοι άλλοι συνδυασμοί που καταρτίζουν ψηφοδέλτια, όπως τα υπαγορεύουν η κομματική μυωπία και οι προσωπικές φιλοδοξίες».

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ομιλία του Β. Μαρινάκη χειροκρότησαν όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι, πλην εκείνων του συνδυασμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο ηγέτης του Ολυμπιακού, αποχωρώντας από την αίθουσα, χαιρέτησε προσωπικά και διά χειραψίας όλους τους συμβούλους, εκτός εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι και διαμαρτυρήθηκαν γι’ αυτό, ενώ χαρακτήρισαν την ομιλία του προσβλητική για το δημοτικό συμβούλιο. Εδώ όμως θα σημειώσουμε κάποια γεγονότα που έχουν σημασία. Ο κ. Μαρινάκης δεν χαιρέτησε τους συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στα έδρανα του συνδυασμού. Τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Αγγελόπουλο, που ανήκει στον ίδιο συνδυασμό, τον χαιρέτησε κανονικά. Βέβαια, ο κ. Γκερλές από το «Λιμάνι της Αγωνίας» φώναξε ότι δεν χαιρέτησε κανέναν τους ο κ. Μαρινάκης, παρότι ο κ. Αγγελόπουλος έλεγε ότι εκείνον τον χαιρέτησε. Κατά τα άλλα, ο κ. Γκερλές υποστηρίζει ότι κάποιοι παραπληροφορούν τον κόσμο. Προφανώς δεν έχει καθρέφτη… Εκτός κι αν ο κ. Μαρινάκης χαιρέτησε τον Ν. Αγγελόπουλο ως γραμματέα του συμβουλίου. Ή επειδή έχει εκφράσει επανειλημμένα τις διαφωνίες του με τους «συντρόφους» του και γι’ αυτό τον ξεχωρίζει από τους άλλους.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο συνδυασμός που πρόσκειται στην κυβέρνηση δεν είπε… λέξη για την αναφορά Μαρινάκη: «Τον τόπο τον κυβερνούν πολιτικοί απατεώνες». Γιατί, άραγε;
Πριν την ομιλία του κ. Μαρινάκη, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης απάντησε στην κατηγορία που του είχε απευθύνει στην προηγούμενη συνεδρίαση η κ. Σταθάκη, επικεφαλής του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας», όταν τον είπε κατ’ ανάθεση δήμαρχο και πρόεδρο του Ολυμπιακού. Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι είναι τουλάχιστον αστείο να χαρακτηρίζεται ως δήμαρχος κατ’ ανάθεση, αφού ψηφίστηκε από τον πειραϊκό λαό: «Ο λαός με εξέλεξε δήμαρχο, όπως ο λαός σας εξέλεξε ως τρίτο συνδυασμό», είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο κ. Μώραλης είπε: «Σε μια εταιρεία το ΔΣ είναι εκείνο που επιλέγει τον πρόεδρο. Και φυσικά του αναθέτει την προεδρία της επιχείρησης και εν προκειμένω της ΠΑΕ. Τι δεν καταλαβαίνετε;», ρώτησε ο δήμαρχος…


Σχολιάστε εδώ