Ο ανορθόδοξος πόλεμος του Τσόρτσιλ

Ο ανορθόδοξος πόλεμος του Τσόρτσιλ

Η μυστική ομάδα που σχεδίασε την πτώση του Χίτλερ

75 χρόνια συμπληρώνονται φέτος, στις 25 Νοεμβρίου, από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1942, μια από τις κορυφαίες αντιστασιακές ενέργειες στη διάρκεια της Κατοχής.

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν μία από τις μεγαλύτερες πράξεις δολιοφθοράς κατά τη διάρκεια του  Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Αυτή η κορυφαία πράξη αντίστασης, που προκάλεσε το θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης, υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την καθοδήγηση Βρετανών κομάντος.

-Ποια ήταν όμως αυτή η επίλεκτη ομάδα των Βρετανών που οργάνωνε παράτολμες επιχειρήσεις δολιοφθοράς κατά τη διάρκεια του πολέμου;

-Πότε συγκροτήθηκε και τι ακριβώς σχεδίαζε;

Αναζητήστε τις απαντήσεις και όλο το παρασκήνιο της επιχείρησης «Γοργοπόταμος» στο νέο βιβλίο του ιστορικού Τζάιλς Μίλτον «Ο ανορθόδοξος πόλεμος του Τσόρτσιλ» (Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης).

Το βιβλίο αυτό βασίζεται σε εκτενή και ενδελεχή έρευνα άγνωστου, μέχρι πρότινος, αρχειακού υλικού. Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, που εκτυλίσσεται με τον ρυθμό κατασκοπευτικού μυθιστορήματος.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Τιμή: 19,99 €

 


Σχολιάστε εδώ