Τσίπρας: «Παραλαμβάνω το βραβείο στο όνομα του ελληνικού λαού»

Τσίπρας: «Παραλαμβάνω το βραβείο στο όνομα του ελληνικού λαού»

Το «Βραβείο Πολιτικού Σθένους» στον Αλέξη Τσίπρα από το «Politique Internationale»

Ο Πάτρικ Βάισμαν, ιδρυτής του περιοδικού «Politique Internationale», απένειμε σήμερα το πρωί στο Παρίσι το «Βραβείο Πολιτικού Σθένους» στον έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «χρειαζόταν μεγάλο κουράγιο να πάει κόντρα στην “τρόικα” και στους υποστηρικτές της λιτότητας». Τον χαρακτήρισε άνδρα με πεποιθήσεις και θάρρος και σημείωσε ότι λίγοι άνδρες κατάφεραν να γίνει η ριζοσπαστική Αριστερά η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ελλάδα.

Με τη σειρά του ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε: «Είναι μια μεγάλη τιμή, επιτρέψτε μου να πω ότι αυτό το βραβείο ανήκει όχι σε μένα αλλά στον ελληνικό λαό και εγώ το παραλαμβάνω σήμερα στο όνομά του».

«Η κυβέρνηση διεξάγει έναν διαρκή αγώνα για να πιάσουν τόπο οι θυσίες και οι κόποι του λαού μας».

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, αν και οι δυσκολίες ποτέ δεν τελειώνουν, πως θα μπορέσουμε σε λίγους μήνες να βάλουμε ένα οριστικό τέλος σε αυτήν τη μακρόχρονη περιπέτεια που έζησε ο ελληνικός λαός ταυτόχρονα να δώσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα συνολικά για την Ευρώπη ότι η κρίση τελείωσε».

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως βασική προτεραιότητά μας είναι να ξανακερδίσουμε το στοίχημα της εργασίας να δημιουργήσουμε προοπτικές δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε οι νέοι άνθρωποι, κυρίως, να βρουν ελπίδα μέλλον και προοπτική.

 


Σχολιάστε εδώ