Μισό αιώνα έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί

Μισό αιώνα έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τις ενστάσεις κτηματολογίου από το υπουργείο Οικονομικών σε πολίτες της Αττικής, η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα είπε στον «ΣΚΑΪ» ότι προβλήματα 60 χρόνων, τα οποία αναδεικνύονται με το Κτηματολόγιο, αντιμετωπίζονται σήμερα, γεγονός που δείχνει πώς έχει στηθεί το Ελληνικό Δημόσιο.

Μέσα από την κτηματολογική διαδικασία εμφανίζονται ξαφνικά πάρα πολλά προβλήματα κυριότητας, που ταλαιπωρούν τον κόσμο, τα δικαστήρια και τις ίδιες τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς υπήρχαν δασικές εκτάσεις που κάποια στιγμή έχασαν τον δασικό τους χαρακτήρα, μπαίνοντας σε σχέδια πόλεως.
Για τις περιπτώσεις των ενστάσεων που επιδόθηκαν σε πολίτες της Αττικής, η γενική γραμματέας εξήγησε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν έγινε η ξαφνική παράδοση πρώην δασικών εκτάσεων, χωρίς φακέλους, από τα δασαρχεία στο υπουργείο Οικονομικών το 2011.

Επί μισό αιώνα κανείς δεν έκανε μία εκκαθάριση, με αποτέλεσμα δασικές εκτάσεις που απώλεσαν τον δασικό τους χαρακτήρα να περιέλθουν στο υπουργείο Οικονομικών ως δημόσια κτήματα.

Ανέφερε επίσης ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών υποχρεούνται να κάνουν ενστάσεις, όμως το Κτηματολόγιο κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και αποδίδει τα ακίνητα στους πολίτες. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν, ενώ, παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαδικασία εξεύρεσης απλοποιημένης ασφαλούς διαδικασίας για την επίλυση του θέματος.


Σχολιάστε εδώ