Η εταιρεία που κατασκευάζει τη Lamborghini

Η εταιρεία που κατασκευάζει τη Lamborghini

Η εταιρεία που κατασκευάζει τη Lamborghini κατασκεύασε ένα μοντέλο λευκό, με χρυσές λεπτομέρειες. Ειδικά για τον Πάπα Φραγκίσκο. Ο Ποντίφικας, αφού το ευλόγησε και υπέγραψε το καπό του, το έδωσε να πουληθεί σε δημοπρασία, ώστε να διατεθούν τα χρήματα για την κατασκευή σπιτιών και εκκλησιών για τους χριστιανούς που διώκονται στο Ιράκ. Το ίδιο είχε κάνει ο Ποντίφικας το 2014 με μια μηχανή Harley Davidson που του είχαν χαρίσει.


Σύμφωνα με τελευταία έρευνα της Gredit Suisse, το 1% του πλανήτη κατέχει τον μισό παγκόσμιο πλούτο.

Μέχρι τώρα, το ποσοστό πλούτου που κατείχαν οι «έχοντες» ήταν το 42,5% του συνολικού πλούτου στον κόσμο και στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης έφτασε το 50,1% – ή 140 τρισ. δολάρια.
Τον τελευταίο χρόνο 2,3 εκατομμύρια νέοι εκατομμυριούχοι δημιουργήθηκαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των «εχόντων» σε 36 εκατομμύρια, με τα 2/5 από αυτούς να ζουν στις ΗΠΑ, ενώ στην Ιαπωνία μένει το 7% και στη Βρετανία το 6%. Το «απέναντι» νούμερο είναι 3,5 δισεκατομμύρια ενήλικες που έχουν περιουσιακά στοιχεία κάτω από 10.000 δολάρια και κατέχουν συνολικά το 2,7% του παγκόσμιου πλούτου.


Μέχρι τώρα φωνάζαμε μόνο εμείς για την καταλήστευση των αρχαιοτήτων μας από τους γερμανούς κατακτητές.

Η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», στο πολιτιστικό της ένθετο, φιλοξένησε άρθρο για τη συμπεριφορά των γερμανών αρχαιολόγων στην Ελλάδα τον καιρό της Κατοχής με τίτλο: «Σφαγές και μερικά όμορφα σουβενίρ». Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει: «Παρά το υποτιθέμενο ενδιαφέρον για τα αρχαιολογικά ευρήματα, γερμανοί στρατιώτες λεηλάτησαν μουσεία, πραγματοποιήθηκαν παράνομες ανασκαφές και ευρήματα μεταφέρθηκαν στη Γερμανία. Οι επιπτώσεις της γερμανικής Κατοχής στην ελληνική αρχαιολογική επιστήμη είναι ορατές μέχρι σήμερα». Παράλληλα, με την παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σημειώθηκαν ζημιές, λεηλασίες και κλοπές, με τους γερμανούς αρχαιολόγους να προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τη δράση τους κατά την περίοδο της Κατοχής.

Η εφημερίδα τόλμησε να πει την αλήθεια. Εξ οικείων τα βέλη…


Σχολιάστε εδώ