Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης δημιουργούν <br>το πρώτο Ταμείο Επαγγελματικής <br>Ασφάλισης του κλάδου

Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης δημιουργούν
το πρώτο Ταμείο Επαγγελματικής
Ασφάλισης του κλάδου

Από το 2017 όλα όσα έχουν σχέση με την ασφάλιση και τις προσδοκίες που αφορούν το συνταξιοδοτικό έχουν αλλάξει. Αν θέλουμε να έχουμε παροχές θα πρέπει να έχουμε μια παράλληλη δράση για να μπορούμε να σχεδιάσουμε το συνταξιοδοτικό μας μέλλον. Λαμβάνοντας υπόψη τι ισχύει στην Ευρώπη, καταλήξαμε στο ότι θα έπρεπε να στραφούμε στη δημιουργία ενός Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, τόνισε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο ίδιος πάντως επισήμανε πως «ο κλάδος έχασε την ευκαιρία που είχε, μεταξύ των ετών 2012-2014, για να μετατραπεί το ΤΣΑΥ σε Επαγγελματικό Ταμείο. Το αποτέλεσμα ήταν, η περιουσία ενός ισχυρού Ταμείου να απορροφηθεί από τον ΕΦΚΑ, χωρίς βεβαίως να λύνεται έτσι το πρόβλημα εξασφάλισης πόρων και εισροών για νέο Ενιαίο Φορέα. Το ίδιο όμως θα μπορούσε να γίνει και με το Ταμείο των δημοσιογράφων.

Όμως, και σε αυτήν την περίπτωση δεν συνέβη». Ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ότι «τα οφέλη του νέου Ταμείου για τους γιατρούς είναι πολλά, καθώς θα μπορούν να έχουν εφάπαξ ποσό ή σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές τους. Θα βοηθήσει τους γιατρούς να έχουν έξτρα έσοδα όταν δεν θα εργάζονται.

Τα επαγγελματικά ταμεία έχουν ευνοϊκότερη αντιμετώπιση σε όλη την Ευρώπη, έχουν μικρό λειτουργικό, δεν υπάρχουν κέρδη για κάποιον και μπορούν να συμμετέχουν όλοι στη διαχείρισή τους, αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που μπορεί να πετύχει».


Σχολιάστε εδώ