Στον δρόμο που χάραξε η Μαρέβα, <br>Χατζηδάκης και Γεωργιάδης

Στον δρόμο που χάραξε η Μαρέβα,
Χατζηδάκης και Γεωργιάδης

-Υπέρ των φορολογικών παραδείσων οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ

Ο ακραίος φιλελευθερισμός που διακατέχει μερίδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας χτυπάει κόκκινο. Άδ. Γεωργιάδης και Κ. Χατζηδάκης όχι μόνον τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ των φορολογικών παραδείσων αλλά, ακόμη, χαρακτήρισαν ορθή και αναμενόμενη την ενέργεια όσων έχουν μεγάλα ποσά στην κατοχή τους να τα βγάζουν εκτός Ελλάδος για να αποφύγουν τη φορολογία. Απώτερος στόχος τους να διαμορφώσουν μια υπερασπιστική γραμμή για τη σύζυγο του Κυρ. Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός της στα Paradise Papers, υπόθεση που προκάλεσε ήδη την παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Οι (δημόσιες) τοποθετήσεις τους προκάλεσαν γενικότερη αίσθηση, καθ’ ην στιγμή εκατομμύρια Έλληνες, που δεν έχουν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, υπόκεινται σε βαριά φορολογία. Αμηχανία αλλά και δυσφορία επικρατεί μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους τονίζουν ότι τέτοιου είδους απόψεις συνιστούν πρόκληση και… απομακρύνουν την παράταξη από την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι «στον παγκόσμιο καπιταλισμό όσο οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν τη λεηλασία των εισοδημάτων τους», προσθέτοντας ότι «έτσι δουλεύει το παγκόσμιο σύστημα». Είπε ακόμη ότι δεν θεωρεί καθόλου ανήθικο να θέλουν κάποιοι να ξεφύγουν από μια κυβέρνηση που θέλει να τους υπερφορολογήσει! Υπό τον όρο ότι τα χρήματα που θα μεταφέρουν σε φορολογικούς παραδείσους είναι προϊόν πραγματικής εργασίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο έτερος αντιπρόεδρος Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος εμφανίσθηκε… ενοχλημένος, διότι -όπως είπε- «κάνουμε συζήτηση για τα Paradise Papers και τα Panama Papers και δεν κάνουμε κουβέντα για το ότι υπερφορολογούμε τους επιχειρηματίες και φεύγουν». Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι όσο διατηρείται η υψηλή φορολογία, τόσο οι επιχειρηματίες θα φεύγουν σε άλλες χώρες. Όσον αφορά το επίμαχο ζήτημα, αυτό της εμπλοκής της Μαρέβας στα Paradise Papers, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι επρόκειτο για νόμιμη δραστηριότητα και πως από αυτήν δεν υπήρξε απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης είπε ότι η κ. Γκραμπόφσκι ανέπτυξε τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα την περίοδο που ήταν διαζευγμένη με τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, η παρέμβαση της εισαγγελίας και η εντολή για προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης των Paradise Papers προκάλεσε εκνευρισμό στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό διότι αντιλαμβάνονται ότι μετά από αυτή την εξέλιξη η υπόθεση θα παραμείνει ενεργή, θα σέρνεται για καιρό και θα αποτελεί αντικείμενο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θεωρούν δεδομένο ότι σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα ανασύρουν το θέμα με σκοπό να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη.

Σχετικά άρθρα
              


Σχολιάστε εδώ