Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των πληγέντων από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των πληγέντων από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την πρώτη στιγμή της  τραγικής κατάστασης στη Δυτική Αττική, όπως οφείλει άλλωστε, πράττει το καθήκον και το χρέος του, ευρισκόμενος δίπλα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και προσφέροντας την αναγκαία βοήθεια στον τοπικό πληθυσμό.

Οι Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, άρτια εκπαιδευμένοι, προσέτρεξαν αμέσως στις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία και τέθηκαν στη διάθεση τόσο της οικείας Δημοτικής Αρχής, όσο και της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατόπιν εντολής του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr Αντώνιου Αυγερινού, κλιμάκια Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών των Τμημάτων Αθήνας, Πειραιά και Ν. Σμύρνης μετέβησαν στο πεδίο με δύναμη 30 Εθελοντών, που εναλλάσσονται σε 8ωρες βάρδιες, προκειμένου να συνδράμουν τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κλιμάκιο Εθελοντών, με δύο διασωστικά οχήματα, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιούσαν περιπολίες, διανομές νερού και κουβερτών, προσέφεραν υγειονομική κάλυψη και συνέδραμαν σε απεγκλωβισμούς πολιτών και αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παραμείνουν στο σημείο για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και των κατοίκων.


Σχολιάστε εδώ