Πού ζει;

Πού ζει;

Αν κι εφόσον ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχει στη διάθεσή του απόρρητης φύσεως στοιχεία ως προς το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία αλλά και τις προθέσεις των ψηφοφόρων, τείνω να συμπεράνω ότι κινείται σε παράλληλο σύμπαν.

Συμβάν πρώτο: Προ ημερών τον επισκέφθηκε βουλευτής και πρώην υπουργός, ο οποίος στη διάρκεια της συζήτησης που είχε μαζί του επισήμανε ότι πρέπει να οργανώσει καλύτερα το κόμμα για να μπορεί να βγάλει πέρα τις επόμενες εκλογές. Ποια ήταν η απάντηση του κ. Μητσοτάκη; «Εμένα δεν θα με βγάλει πρωθυπουργό το κόμμα, αλλά ο ελληνικός λαός».

Συμβάν δεύτερο: Γνωστός δημοσιογράφος, από τους συχνούς επισκέπτες των γραφείων της Πειραιώς, είχε τις προάλλες μια εκτενή συζήτηση με τον αρχηγό της ΝΔ, όπου του εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εικόνα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Ποια ήταν η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη; Απάντησε ότι δεν ανησυχεί διότι πλέον η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία!


Λίγο κράτει…

Σε πολιτικό γεγονός μετέτρεψε την ημέρα των γενεθλίων του (περασμένη Δευτέρα) ο Άδ. Γεωργιάδης. Έστησε πάρτι, έκοψε τούρτες κι επί ένα τριήμερο (κάτι σαν εθνική γιορτή ένα πράγμα…) δεχόταν τις ευχές φίλων, ψηφοφόρων και οπαδών του. Με επιφωνήματα του τύπου «αντιπρόεδρε της καρδιάς μας», «λεβέντη, εσύ κρατάς όρθια τη ΝΔ» και άλλα τέτοια γλαφυρά. Το είχε ανάγκη, αν δεν το προκάλεσε ο ίδιος, όλο αυτό το… κύμα συμπάθειας, καθότι, τον τελευταίο καιρό, βρίσκεται στη δίνη ενός κυκλώνα. Με δική του ευθύνη, ως επί το πλείστον. Ενέπλεξε ψευδώς δύο κυβερνητικά στελέχη (Κατρούγκαλο, Κουντουρά) στην υπόθεση Αυγενάκη, διόρθωσε στη συνέχεια, χωρίς όμως να ζητήσει συγνώμη. Λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, αναβλήθηκε η ομιλία του σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ματαιώσει την παρουσία του σε παρουσίαση βιβλίου.


Γράψε λάθος…

Όλη αυτή η κινητικότητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς δεν θα μπορούσε να μην έχει συνέπειες για τη… Νέα Δημοκρατία.

Όλες οι τελευταίες έρευνες δείχνουν καθαρά ότι οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, κ.λπ., προς τη ΝΔ έχουν περιοριστεί σημαντικά, με τάση να μηδενιστούν. Επισημαίνω ότι στην Πειραιώς είχαν επενδύσει πολλά στους ψηφοφόρους από την Κεντροαριστερά, εξ ου και τα ανοίγματα σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τα «πάρε-δώσε» με τα «ορφανά» του Κ. Σημίτη.


Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των Νεοδημοκρατών στην Αχαΐα. Προ ημερών υπέβαλε την παραίτησή της η πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Ελλάδας της ΝΔ Α. Χάλαρη επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι η παραίτησή της είναι αποτέλεσμα της κόντρας της με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρ. Μαζαράκη, ο οποίος φέρεται να έχει αυτονομηθεί και ακολουθεί προσωπική πολιτική. Από την Πειραιώς του εστάλη σαφές μήνυμα να αλλάξει «γραμμή πλεύσης», διαφορετικά θα υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Λεπτομέρεια:

Ο κ. Μαζαράκης θεωρείται φίλα προσκείμενος στον Άδ. Γεωργιάδη, από τον οποίο φαίνεται να αντλεί τη δύναμη, και κινείται κατά το δοκούν.


Σχολιάστε εδώ