Μανιφέστο Σαμαρά: Είμαι παρών

Μανιφέστο Σαμαρά: Είμαι παρών

• Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί κατά κράτος

Για μία ακόμη φορά η οικογένεια Μητσοτάκη βρίσκει απέναντί της τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φαίνεται να αποτελεί τον… «κακό δαίμονά» της. Ο πατέρας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γκρεμίστηκε από τον Αντώνη…

Τώρα ήρθε η σειρά του γιου, του Κυριάκου, που κατέχει σήμερα την καρέκλα του προέδρου της ΝΔ, όπως πριν από χρόνια την είχε ο γεννήτωρ.
Ξαφνικά, από το πουθενά, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς βγήκε την περασμένη Κυριακή από τις στήλες της «Καθημερινής» να δηλώσει «παρών»!
Να πει ότι αυτός μπορεί να σώσει τη χώρα, κάτι που, χωρίς καμία δόση υπερβολής, εκτιμήθηκε από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι δείχνει πως άρχισαν να ηχούν τα τύμπανα στα υψηλά διαμερίσματα της ΝΔ, ότι πλέον παίρνει σάρκα και οστά η εσωτερική αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Μπορώ να σώσω τη χώρα

Και τα δύο του μηνύματα, όπως τα χαρακτηρίζει ο Σαμαράς, έχουν ως βάση αυτά που δεν έχει αποδείξει έως τώρα ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, το ότι δεν έχει πείσει το κόμμα, τον κόσμο της παράταξης ότι μπορεί να τα κάνει πράξη, να πετύχει αυτούς τους στόχους.
«Δύο πράγματα θέλω να υπογραμμίσω σήμερα. Πρώτον, ότι η Ελλάδα σώζεται ακόμη. Το δεύτερο είναι μήνυμα ενότητας και αγώνα».
Ταβανόπροκες και τα δύο μηνύματα, με κύριο παραλήπτη τον Κυριάκο. Που δεν έχει πείσει τον ελληνικό λαό ότι μπορεί να σώσει τη χώρα, ενώ δεν υπάρχει ενότητα στην παράταξη ούτε δείγμα αγώνα. Απόδειξη, το ότι τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις δεν της εξασφαλίζουν αυτοδυναμία. Και, το σημαντικότερο, δεν έχει κατορθώσει να βάλει στη γωνία τον Τσίπρα. Αντίθετα, κάθε μέρα εκείνος καθορίζει την ατζέντα, πέραν του ότι τον έχουν αγκαλιάσει Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, κάτι που ήταν… αποκλειστικό προνόμιο της Δεξιάς.

«Δεν σώζεται η χώρα αν αφήσουμε τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις σε όσους τις… υπονομεύουν ανοικτά. Τα φιλελεύθερα ιδανικά πρέπει να νικήσουν τον κρατισμό. Οριστικά και αμετάκλητα…»!

Ποιον άλλον από τον Μητσοτάκη έχει παραλήπτη αυτή η επισήμανση του προκατόχου του, ότι τα «φιλελεύθερα ιδανικά» σήμερα δεν μπορούν να νικήσουν; Και ευθέως ο Σαμαράς λέει: Εγώ θα τα καταφέρω.

Στέλνει, όμως, και ένα τελεσίγραφο προς τον Κυριάκο: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί κατά κράτος και να φύγει το συντομότερο. Και ο μόνος που μπορεί να το καταφέρει αυτό σήμερα είναι η ΝΔ».

Ποιον καρφώνει; Τον Μητσοτάκη, που δεν έχει καταφέρει να συσπειρώσει «όσους κατάλαβαν το λάθος που έγινε το 2015. Και που θέλουν να το διορθώσουν οριστικά. Και είναι πολλοί».
Και ο πρώην πρωθυπουργός καταλήγει: «Η μοίρα της χώρας μας είναι στα χέρια μας! Η ελευθερία κερδίζεται, δεν χαρίζεται».
Αλλά δεν κερδίζεται με… οπλαρχηγό τον Κυριάκο… Αυτό, σε απλή… μετάφραση, εννοεί ο Σαμαράς, που για άλλη μια φορά τον βρίσκει μπροστά του το Μητσοτακαίικο…


Σχολιάστε εδώ