Επτά στις δέκα Ελληνίδες κρύβουν ότι πήγαν στον πλαστικό χειρουργό

Επτά στις δέκα Ελληνίδες κρύβουν ότι πήγαν στον πλαστικό χειρουργό

– Πολλοί που έχουν κάνει πλαστική τηρούν «σιγή ιχθύος» για το θέμα, ακόμη κι αν είναι εμφανέστατες οι διαφορές

Επισκέπτονται τα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών κάτω από άκρα μυστικότητα, χωρίς να παραδέχονται ποτέ ότι έχουν «πειράξει» κfeaάτι στο πρόσωπό τους ή στο σώμα τους – συχνά δεν το λένε ούτε στον σύντροφό τους.

Και δεν μιλάμε μόνο για τις ηθοποιούς ή τις τραγουδίστριες, που δεν θέλουν να γίνουν βορά των παπαράτσι, αναβιώνοντας το «πριν» και το «μετά», αλλά και για τις γυναίκες «της διπλανής πόρτας». Στην αυγή του 2018 οι πλαστικές επεμβάσεις μάλλον παραμένουν ταμπού στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.
«Συνήθως οι περισσότερες γυναίκες ζητούν φυσικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μην φαίνεται ότι κάποιος έχει παρέμβει στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Το 60%-70% των γυναικών δεν δηλώνει για κανέναν λόγο ότι πέρασε από την πόρτα του πλαστικού χειρουργού. Το αντίστοιχο ποσοστό αυξάνεται όσων αφορά στους άντρες σε 70%-80%. Παρόμοια ποσοστά παρατηρούνται και για τις παρεμβάσεις στο υπόλοιπο σώμα», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS και συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Η αλήθεια είναι ότι στις παρέες η συζήτηση γύρω από το ποια λιγότερο ή περισσότερο διάσημη έχει κάνει μπότοξ ή λίφτινγκ ή ακόμη και λιποπλαστική είναι ιδιαίτερα προσφιλής.

♦♦

Και, μάλιστα, όποια είναι εμφανές ότι έχει κάνει κάτι και δεν το ομολογεί, γίνεται αντικείμενο κοινωνικού σχολιασμού…

Όταν, δε, πρόκειται για άνδρες, η κουβέντα «παίρνει φωτιά», μιας και εξακολουθεί να υπάρχει κόσμος που θεωρεί ότι η αρρενωπότητα δεν πρέπει να συμβαδίζει με μεσοθεραπείες, λίφτινγκ, απαλλαγή από το «σωσίβιο» και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Ο κ. Γαϊτάνης είναι σαφής: «Οι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα ή ένας άντρας κάνουν πλαστική χειρουργική διαφέρουν. Άλλοι κάνουν επειδή το επιβάλλει η δουλειά τους, επειδή έρχονται σε επαφή με κόσμο και αισθάνονται την πίεση από νεότερους συναδέλφους, που εποφθαλμιούν τη δική τους θέση. Άλλοι το κάνουν γιατί θεωρούν ότι είναι «μόδα».

Επιπλέον οι γυναίκες κάνουν πλαστική για να ικανοποιήσουν και τη φιλαρέσκειά τους.
Η μεγαλύτερη κατηγορία, όμως, είναι οι γυναίκες και οι άντρες εκείνοι, που η εικόνα που βλέπουν στον καθρέφτη δεν συμβαδίζει με το πόσο νέοι αισθάνονται. Κι αυτό θέλουν να το αλλάξουν. Και είναι απόλυτα σεβαστό».

«Από όλους αυτούς που κάνουν πλαστική χειρουργική, υπάρχουν δύο κατηγορίες», διαχωρίζει τα πράγματα ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.
Αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα να μιλήσουν ανοιχτά για αυτά που έχουν κάνει και οι περισσότεροι που δεν θέλουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν για το πώς διαχειρίζονται την εικόνα τους.
Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές κυρίες της τηλεόρασης ή της σκηνής που ευθαρσώς έχουν παραδεχτεί ότι έκαναν πλαστική στη μύτη ή στο στήθος τους. Ακόμη και άνδρες έχουν πει ότι έκαναν λίφτινγκ.

Υπάρχουν, όμως, ακόμη περισσότερες και περισσότεροι που τηρούν «σιγή ιχθύος» για το θέμα, ακόμη κι αν είναι εμφανέστατες οι διαφορές στο πρόσωπο ή στο σώμα τους.


Σχολιάστε εδώ