Η Attica Bank πάει  σε ξένα χέρια…

Η Attica Bank πάει σε ξένα χέρια…

Κλιμάκιο στελεχών της Rothschild βρέθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στα γραφεία της Attica Bank προκειμένου να ενημερωθεί για τους στρατηγικούς στόχους της τράπεζας το 2018 και για την πορεία των μεγεθών της.

Η ενημέρωση γίνεται στο πλαίσιο των προτάσεων που πρέπει να ετοιμάσει η Rothschild και τις οποίες θα παρουσιάσει στις επαφές της με τους επενδυτές, σε μια προσπάθεια να τους πείσει να μετάσχουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica.

Οι «θεσμοί», από την πλευρά τους, εξετάζουν σοβαρά μαζί με την κυβέρνηση την παραμονή του ΕΦΚΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας και, απ’ ό,τι φαίνεται, το θέμα θα ανοίξει στον επόμενο γύρο της διαπραγμάτευσης, στα τέλη του Νοεμβρίου.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, καθώς ο ΕΦΚΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ – Μηχανικοί) κατέχει το 50,6%, του κεφαλαίου της τράπεζας. Να επισημάνουμε ακόμη ότι οι δανειστές από τις αρχές της κρίσης έχουν απαγορεύσει τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών. Δυστυχώς, όλα θα ξεπουληθούν, και μάλιστα φθηνά, και στο τέλος δεν θα μας έχει μείνει τίποτα άλλο…


Σχολιάστε εδώ