Έχει ταλέντο  ο Κυριάκος να διχάζει  <br>και να διώχνει κόσμο!

Έχει ταλέντο ο Κυριάκος να διχάζει
και να διώχνει κόσμο!

Το… ακαταμάχητο ταλέντο του Κυρ. Μητσοτάκη, αντί να συσπειρώνει να προκαλεί ρήγματα, αντί να αθροίζει δυνάμεις -καθ’ οδόν προς τις εκλογές- να… διώχνει κόσμο, επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση της ΔΑΠ. Το τεταμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά την προαναγγελία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ για κατάργηση (μέσω της επανίδρυσης…) της φοιτητικής παράταξης αρχίζει να παίρνει διαστάσεις εσωκομματικής κρίσης. Τα μέλη της ΔΑΠ στη συντριπτική πλειοψηφία τους δηλώνουν αποφασισμένα να πάνε κόντρα στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη και να διατηρήσουν ενεργή, όπως μέχρι σήμερα, την παρουσία τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Δεν αποκλείουν, δε, αν χρειαστεί, ακόμη και να αυτονομηθούν από τη Νέα Δημοκρατία! Την ίδια στιγμή, στην Πειραιώς διατυπώνονται σκέψεις για σκλήρυνση της στάσης έναντι της ηγεσίας της ΔΑΠ και προτάσεις για χειρισμούς ανάλογους με αυτούς που έγιναν πριν από ενάμιση χρόνο στην περίπτωση της ΟΝΝΕΔ, ήτοι εξοστρακισμοί, διαγραφές, αποκλεισμοί κ.λπ. Δεν λείπουν ωστόσο και οι ψύχραιμες φωνές, που συνιστούν ψυχραιμία και μετάθεση των όποιων αποφάσεων σε χρόνο μεταγενέστερο των εκλογών.

Αρχή του… κακού υπήρξαν οι θέσεις που διατύπωσε, υπό τη μορφή τελεσίγραφου, στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης και ισοδυναμούσαν ουσιαστικά με κατάργηση της ΔΑΠ, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανακοίνωσε ότι η φοιτητική παράταξη του κόμματος δεν θα παίρνει μέρος στις εκλογές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, ενώ… απαγορεύεται πλέον να τυπώνει και αφίσες! Στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη είχε σπεύσει να ταχθεί ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Δέρβος, ο οποίος εξελέγη με τις ευλογίες της Πειραιώς, αφού προηγούμενα χρειάστηκε να διαλυθεί και να ξαναστηθεί με τους «ημέτερους» η οργάνωση. Αντίθετα, ο πρώην πρόεδρος Β. Γεωργιάδης ενέταξε τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη για τη ΔΑΠ στην προσπάθειά του να θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό του τη φοιτητική παράταξη.

Η επίσημη απάντηση της ΔΑΠ ήρθε με καθυστέρηση ενός μήνα κι αφού προηγήθηκαν συνεδριάσεις σε όλα σχεδόν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Στη σχετική ανακοίνωσή τους-κόλαφο για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι στοίχημά τους αποτελεί «η μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση των φοιτητών και η συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση». Επισημαίνει ακόμη ότι κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση από την κεντρική γραμμή, που -όπως τονίζει- «προσπαθεί να επιβληθεί άνωθεν στη ΔΑΠ, η οποία θέλει τους φοιτητές να μην εκπροσωπούνται στα θεσμικά όργανα των πανεπιστημίων και να μην έχουν άποψη για τα ακαδημαϊκά ζητήματα». Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ εκφράζει την… αδυναμία της να κατανοήσει «τη σκοπιμότητα πίσω από τον περιορισμό της δράσης της ΔΑΠ, που δρομολογείται μεθοδικά». Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η παράταξη «μπορεί να αποτελέσει μοναδικό ανάχωμα στην παρακμή» που υπάρχει στα πανεπιστήμια και καταλήγει με μια αιχμηρή έως δηλητηριώδη διαπίστωση για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας: «Είμαστε σίγουροι πως στην Πειραιώς δεν θα καταλάβουν και πολλά αυτόν τον καιρό, είναι απασχολημένοι με τους UBER/TAXIBEAT εξωγήινους»!

ΖΑΦ.


 


Σχολιάστε εδώ