Αργόμισθοι οι στρατιωτικοί!

Αργόμισθοι οι στρατιωτικοί!

-Κατά τον νέο διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Κ. Ζούλα

Δεν ξέρω με ποια κριτήρια επέλεξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματος τον πολιτικό συντάκτη Κων. Ζούλα. Ξέρω, όμως, τι αντιδράσεις προκάλεσαν σε πολλούς εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς οι αντιλήψεις του για τους στρατιωτικούς, για αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.

Ένας από αυτούς, ο επισμηναγός ε.α. Γ. Κασσαβέτης, θυμίζει ένα κείμενο που είχε γράψει ο κ. Ζούλας στην «Καθημερινή» στις 2 Απριλίου 2011:

«Οι μόνιμοι στην πλειοψηφία τους, μην έχοντας τίποτε παραγωγικό να κάνουν, ολημερίς χαζεύουν τηλεό­ραση και ποδοσφαιροφιλοσοφούν και σκαρφίζονται τρόπους για να αυξήσουν τις αποδοχές τους. Η παρωδία που λέγεται ελληνικό στράτευμα πρέπει να αλλάξει. Δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να κάνουν όλοι αυτοί οι αργόμισθοι σε καιρούς ειρήνης. Ας αναλάβουν τον καθαρισμό και την προστασία των δασών, τη βελτίωση της εικόνας των πόλεων, ας βοηθήσουν ακόμη και τους Ατενίστας. Διότι, αν μη τι άλλο, τους πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά, χώρια που όσοι υπη­ρετήσαμε γνωρίζουμε ότι είναι οι τελευταίοι στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε αν, ο μη γένοιτο, χρει­αστεί».

Απλό ερώτημα στον Μητσοτάκη: Ασπάζεσθε, κύριε πρόεδρε, τις θέσεις αυτές του διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματός σας; Είναι αργόμισθοι οι στρατιωτικοί μας; Αν είναι έτσι όπως τα λέει ο κ. Ζούλας, τι τις θέλουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις; Για να καθαρίζουν τα δάση και να σκουπίζουν τις πόλεις;


Σχολιάστε εδώ