Σχέδιο περιθωριοποίησής του βλέπει ο Άδωνης!

Σχέδιο περιθωριοποίησής του βλέπει ο Άδωνης!

Μαίνεται στο παρασκήνιο η κόντρα Άδ. Γεωργιάδη και Κ. Χατζηδάκη, με «μήλον της Έριδος» τη θέση του «Νο 2» στη Νέα Δημοκρατία. Η μεταξύ τους κόντρα ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά τον ορισμό τους στη θέση των αντιπροέδρων και -δεδομένου ότι έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες- ε­ντάθηκε προϊόντος του χρόνου. Σε μείζονος σημασίας ζητήματα, κυρίως δε αυτά που είχαν να κάνουν με το κοινωνικό προφίλ της παράταξης (σύμφωνο συμβίωσης, νομιμοποίηση ταυτότητας φύλου κ.ά.), βρέθηκαν εντελώς απέναντι.

Σε αρκετές περιπτώσεις ο κ. Χατζηδάκης είχε εκφράσει -ορισμένες φορές δημόσια- τις επιφυλάξεις ή και τις διαφωνίες του με απόψεις του κ. Γεωργιάδη, αλλά πρωτίστως με τον τρόπο έκφρασής του στη Βουλή ή στα Μέσα Ενημέρωσης. Το κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις επιδεινώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, μετά και την υποβάθμιση του κ. Γεωργιάδη, με την καθαίρεσή του από τη θέση του τομεάρχη Άμυνας. Είχε προηγηθεί ο «αποκλεισμός» του από την Επιτροπή που έχει αναλάβει την οργάνωση του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων, στην οποία κεντρικό ρόλο έχει ο κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται πεπεισμένος ότι μια συστοιχία γεγονότων που τον αφορούν δεν είναι προϊόν συμπτώσεων, αλλά μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, με στόχο την ανακοπή της δυναμικής που έχει μέσα στην παράταξη. Ο ίδιος αποφεύγει να πει οτιδήποτε ευθέως ή πλαγίως, ούτε καν να αφήσει κάποιον υπαινιγμό, ωστόσο στελέχη προσκείμενα σ’ αυτόν εκτιμούν ότι «τον φοβούνται, γι’ αυτό και προσπαθούν να τον κοντύνουν πολιτικά». Απα­ντώντας πάντως σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης του έχει επιβάλει σιωπητήριο, ο κ. Γεωργιάδης ανήρτησε στα social media λίστα με τις αμέτρητες δηλώσεις, συνεντεύξεις κ.λπ. Στέλνοντας έτσι ένα σαφέστατο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, άρα και προς την Πειραιώς, ότι κανείς δεν μπορεί να τον φιμώσει, κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Γεγονός είναι ότι σε καθημερινή βάση ο κ. Γεωργιάδης επιδεικνύει μια πρωτόγνωρη για βουλευτή δραστηριότητα. Που… σκοπός του είναι να επανεκλεγεί έστω και ως πρώτος από πλευράς σταυρών και τίποτα περισσότερο.

Αντίθετα συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά και μεθοδικά στήνει τον δικό του μηχανισμό μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Οργώνει κυριολεκτικά την επικράτεια, συναντά βουλευτές, κομματικά στελέχη, τοπικούς παράγοντες, φτιάχνει συμμαχίες, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα. Διακαής πόθος του, το γνωρίζουν οι πάντες στην παράταξη, είναι να ηγηθεί αυτής κι αν αυτό αποδειχθεί ανέφικτο -λόγω του ότι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις εντός της Νέας Δημοκρατίας που θα του κλείσουν τον δρόμο- να προ­χωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, το οποίο θα τοποθετηθεί ιδεολογικά στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και θα επιχειρήσει να απορροφήσει (συσπειρώσει) τις δυνάμεις που υπάρχουν διάσπαρτες στον χώρο αυτό. Γαλάζια στελέχη θεωρούν ουτοπικό ένα τέτοιο εγχείρημα, με το επιχείρημα ότι οι εξελίξεις δεν θα του δώσουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να το επιχειρήσει. Αντίθετα, άλλα στελέχη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κ. Γεωργιάδης να κινηθεί ακόμη και πριν από τις επόμενες εκλογές.

Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ


 


Σχολιάστε εδώ