Δούρου: Έτσι που τα κάνουμε, στο τέλος θα μείνουμε μόνοι…

Δούρου: Έτσι που τα κάνουμε, στο τέλος θα μείνουμε μόνοι…

Είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

 

Από τα… απόνερα της κρίσιμης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ τις μέρες που το ΚΑΣ είχε ανάψει φωτιά με τις διαφωνίες του για την επένδυση του Ελληνικού, ως προς την προστασία των αρχαιολογικών χώρων.

Οι προηγούμενες επιθετικές δηλώσεις κατά του ΚΑΣ, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι παίζει… περίεργα παιχνίδια με τις ενστάσεις του, που υπονομεύουν την υλοποίηση της επένδυσης, είχαν δημιουργήσει πολύ βαρύ κλίμα για την κυβέρνηση. Κλίμα που το ενίσχυαν οι διαφοροποιήσεις από τη γραμμή Μαξίμου κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, νυν και πρώην.

Και αυτή η διάσταση φάνηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου τάχθηκαν ουσιαστικά υπέρ των θέσεων του ΚΑΣ, λέγοντας ότι είναι θέμα προστασίας του ελληνικού πολιτισμού, της Ιστορίας μας, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η συζήτηση ξεκίνησε σε έντονο κλίμα, με σκληρές τοποθετήσεις μελών για τις επιπτώσεις επιλογών της κυβέρνησης, που οδηγούν σε απώλεια πολιτών που τους ψήφισαν.

Χαρακτηριστική του κλίματος ήταν μία από τις παρεμβάσεις της Ρένας Δούρου, η οποία είπε: Έτσι όπως τα έχουμε κάνει, και συνεχίζουμε να τα κάνουμε, θα μείνουμε στο τέλος μόνοι μας!

Θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου κατέληξε με την ύψωση σημαίας συμβιβασμού για αποδοχή της απόφασης του ΚΑΣ, όπως και έγινε.


Σχολιάστε εδώ