Όχι λευκές επιταγές σε υποψήφιους ηγέτες

Του
ΝΙΚΟΥ ΣΚΟΥΛΑ
Ενεργού Πολίτη


-Αγωνιζόμαστε για αξίες και όχι για αξιώματα, δίνοντας τη μάχη των ιδεών

Πολλοί φίλοι και γνωστοί μου αλλά και σύντροφοι και φίλοι του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών μου τηλεφωνούν και μου ζητούν να τους δώσω κατεύθυνση ως προς τον καταλληλότερο από τους δέκα υποψηφίους για την ηγεσία του νέου φορέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το αρνούμαι και διαμαρτύρομαι. Μια τέτοια αντίληψη μας πάει πολύ πίσω στο κακό παρελθόν που μας οδήγησε εδώ και θέλουμε να ξεχάσουμε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιστρέψουμε στο καθεστώς στων εξαρτημένων «οπαδών» που κατευθύνονται από παράγοντες και κομματάρχες, που με τη σειρά τους συναλλάσσονται για κάποια καρέκλα ή άλλη ευνοϊκή μεταχείριση. Αυτό δεν είναι δημοκρατία.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, το ερώτημα, όπως το θέτουν οι φίλοι μου, είναι λάθος και μπορεί να λάβει λάθος απάντηση. Αυτό είναι επικίνδυνο στις δύσκολες μέρες που περνά ο δημοκρατικός προοδευτικός χώρος, η κοινωνία και η πατρίδα μας.
Η σωστή ερώτηση δεν είναι «ποιον να ψηφίσω» αλλά «για τι ψηφίζω».
Τα κριτήρια για τη δική μου ψήφο είναι συγκεκριμένα. Έχοντας υπηρετήσει το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπό τον Γιώργο Παπανδρέου και ταυτισμένος με τις αρχές και τις αξίες του Καταστατικού του ΠΑΚ, της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και της Διακήρυξης της 3ης του Γενάρη, δεν θα μπορούσα να είμαι διαφορετικός.

Αφού λοιπόν τοποθετηθούν δημόσια και χωρίς ασάφειες και οι δέκα υποψήφιοι, θα ψηφίσω εκείνον/η που ταυτίζεται, με συνέπεια λόγου αλλά και πράξης, με αυτές τις αρχές. Θα λάβω βεβαίως υπόψη και τον ως τώρα πολιτικό βίο και πολιτεία εκάστου των υποψηφίων. Όσοι εξ αυτών αρνούνται να πάρουν θέση, αρκούμενοι σε γενικόλογα, διαγράφονται από τη δική μου λίστα.

Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον λαό μας μέσω της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, η ανασυγκρότηση της οποίας είναι μεγάλο εθνικό ζητούμενο, και όχι να υποστηρίξουμε προσωπικές φιλοδοξίες υποψήφιων ηγετών.


Σχολιάστε εδώ