Από πλεονάσματα άλλο τίποτα

Μπορεί να είναι άπιαστο το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα που ζητάει η Λαγκάρντ, αλλά…

-Κατασχέσεις, ληξιπρόθεσμες οφειλές 100 δισ., δεσμεύσεις λογαριασμών, πλειστηριασμοί, μερική απασχόληση στα ύψη, φτώχεια, λουκέτα, περικοπές συντάξεων κ.λπ.

ΘΑΡΡΑΛΕΑ

Του Μάκη Κουρή

Άδικη είναι απέναντι στην κυβέρνηση η… πολυαγαπημένη μας φίλη Κριστίν Λαγκάρντ, που τη γνωρίσαμε με τη λίστα Φαλτσιανί (ήταν Δεκέμβρης του 2010 που είχε αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ» την ύπαρξή της), η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε λίστα Λαγκάρντ και μέχρι σήμερα δεν έχει φτάσει στο δικαστικό ακροατήριο. Δεν μπορεί να αμφισβητεί τη βεβαιότητα του Αλέξη Τσίπρα, να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχει το 2018 πλεόνασμα 3,5%, που για να επιτευχθεί θα πρέπει να επέλθει καταιγίδα νέων μέτρων, με αιματηρές περικοπές παντού.  Δεν δικαιούται (α, ρε Μένιο, έχεις την ιδιοκτησία της φράσης αυτής) η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ να αμφισβητεί την ικανότητα της κυβέρνησης να παράγει… πλεονάσματα.

Τεχνογνωσία που παρέλαβε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο τις μνημονιακές αλλά και τις προ Μνημονίων – απόδειξη, το πλεόνασμα χρεοκοπίας που πέτυχαν όλες μαζί… Αλλά και σήμερα συνεχίζουμε να παράγουμε πλεονάσματα, αγαπητή Κριστίν. Αρκεί να κάνει μια βόλτα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας κανείς και θα καταλάβει ότι τα έχουμε καταφέρει τόσο καλά, που τα πλεονάσματα πάνε για ρεκόρ. Χάρη, βέβαια, στη δική σας… βοήθεια. Χωρίς να μειώνουμε καθόλου τη συνεισφορά του άλλου πολυαγαπημένου μας φίλου, του κυρ Σόιμπλε (το αναφέρουμε για να μην αρχίσει τα παράπονα ότι υποβαθμίζουμε τη σκληρή, χιτλερικής μορφής, επιστασία), τον οποίο ευγνωμονούμε που δεν μας άφησε να ξεχάσουμε τι μας περιμένει αν δεν κοιτάμε το τεφτέρι με τους αριθμούς, αδιαφορώντας για το αν δυστυχούν οι πολίτες. Άδικη είναι απέναντι στην κυβέρνηση η… πολυαγαπημένη μας φίλη Κριστίν Λαγκάρντ, που τη γνωρίσαμε με τη λίστα Φαλτσιανί (ήταν Δεκέμβρης του 2010 που είχε αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ» την ύπαρξή της), η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε λίστα Λαγκάρντ και μέχρι σήμερα δεν έχει φτάσει στο δικαστικό ακροατήριο. Δεν μπορεί να αμφισβητεί τη βεβαιότητα του Αλέξη Τσίπρα, να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχει το 2018 πλεόνασμα 3,5%, που για να επιτευχθεί θα πρέπει να επέλθει καταιγίδα νέων μέτρων, με αιματηρές περικοπές παντού.  Δεν δικαιούται (α, ρε Μένιο, έχεις την ιδιοκτησία της φράσης αυτής) η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ να αμφισβητεί την ικανότητα της κυβέρνησης να παράγει… πλεονάσματα. Τεχνογνωσία που παρέλαβε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο τις μνημονιακές αλλά και τις προ Μνημονίων – απόδειξη, το πλεόνασμα χρεοκοπίας που πέτυχαν όλες μαζί… Αλλά και σήμερα συνεχίζουμε να παράγουμε πλεονάσματα, αγαπητή Κριστίν. Αρκεί να κάνει μια βόλτα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας κανείς και θα καταλάβει ότι τα έχουμε καταφέρει τόσο καλά, που τα πλεονάσματα πάνε για ρεκόρ. Χάρη, βέβαια, στη δική σας… βοήθεια. Χωρίς να μειώνουμε καθόλου τη συνεισφορά του άλλου πολυαγαπημένου μας φίλου, του κυρ Σόιμπλε (το αναφέρουμε για να μην αρχίσει τα παράπονα ότι υποβαθμίζουμε τη σκληρή, χιτλερικής μορφής, επιστασία), τον οποίο ευγνωμονούμε που δεν μας άφησε να ξεχάσουμε τι μας περιμένει αν δεν κοιτάμε το τεφτέρι με τους αριθμούς, αδιαφορώντας για το αν δυστυχούν οι πολίτες. Χάρη σε εσάς, τα πλεονάσματα δίνουν και παίρνουν. Τελευταία παραγωγή…

• Κάθε μέρα γίνονται 700 κατασχέσεις και οι απλήρωτοι φόροι έφθασαν το ένα δισεκατομμύριο μόνο τον Αύγουστο, με τους προηγούμενους να μην απέχουν πολύ και τους επόμενους να αναμένονται στην ίδια ρότα, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εναντίον 971.508 οφειλετών.

• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία έπιασαν τα 100 δισ. ευρώ και οι απλήρωτες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία τα 23 δισ. ευρώ.

• Η πραγματική ανεργία ανέρχεται στο 28,7%, ενώ οι νέες προσλήψεις το επτάμηνο του 2017 στον ιδιωτικό τομέα ήταν μερικής απασχόλησης σε ποσοστό 47,86% και εκ περιτροπής σε ποσοστό 13,81%.

• Οι επενδύσεις είναι κατά 63% κάτω από το επίπεδο του α΄ τριμήνου του 2008. • Οι πλειστηριασμοί βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, με τις τράπεζες να υποχρεούνται να εκπλειστηριάσουν μέχρι το 2019 ακίνητα αξίας 11,5 δισ. ευρώ.

• Το 2019 οι συνταξιούχοι θα χάσουν μέχρι μιάμιση σύνταξη, πέραν των 23 περικοπών που έχουν υποστεί μέχρι τώρα, με τους δικαστές να καταφεύγουν στα δικαστήρια λόγω των μειώσεων στις συντάξεις τους. Οι συνολικές μειώσεις στις συντάξεις τα επτά χρόνια της κρίσης φθάνουν στα 50 δισ. ευρώ.

• Κάθε δρόμος και λουκέτα, που δεν λένε να τελειώσουν. Αλλά το μεγαλύτερο… πλεόνασμα είναι η φυγή των νέων στο εξωτερικό. Ήδη έχουν φύγει κοντά στις 500.000, κυρίως πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με τη χώρα να χάνει μια σημαντική επένδυση που έχει κάνει. Μόνο οι γιατροί που πήραν των ομματιών τους ανέρχονται σε 17.500, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν πάει στη Γερμανία. Όπως βλέπετε, αγαπητή κυρία Λαγκάρντ, τα καταφέρνουν οι πολιτικοί μας, και οι σημερινοί και οι χθεσινοί, να παράγουν πλεονάσματα. Μόνο που αυτά δεν οδηγούν σε ένα ανθρώπινο αύριο. Δεν φέρνουν την άνοιξη…Αντίθετα, περιορίζουν τον άνθρωπο σε… μαντρί! Με άλλους να αποφασίζουν για τη ζωή του. Μόνο που η Ιστορία έχει αποδείξει ότι αυτοί οι μονόδρομοι, που απαιτούν υποταγή σε προσχεδιασμένες πορείες, κάποια στιγμή γεννούν αντιδράσεις. Και ο κίνδυνος είναι οι αντιδράσεις να είναι ακραίες, όπως συνέβη στη Γερμανία, όπου οι κάλπες έβγαλαν από το χρονοντούλαπο τους ναζιστές. Και σε αυτές τις περιπτώσεις η ευθύνη ανήκει σε όλους εκείνους που τους έστρωσαν το έδαφος. Ώρα, λοιπόν, να φωνάξουν οι λαοί. Γιατί αλλιώς θα είμαστε συνυπεύθυνοι για ό,τι φέρει αυτή η ακραία πολιτική της λιτότητας, που οδηγεί στα συσσίτια και στη φτώχεια. Την ώρα που η περιουσία των πλουσίων έφθασε στα 65,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια το 2016…


Σχολιάστε εδώ