Βιομηχανία λαθραίων πτυχίων!

Βιομηχανία λαθραίων πτυχίων!

Μεγάλη έκταση φαίνεται να παίρνει το σκάνδαλο των παράνομων ανα­γνωρίσεων από τον ΔΟΑΤΑΠ πτυχίων και μεταπτυχιακών σπουδών Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Και από τις εξελίξεις προκύπτει ότι το θέμα έχει μεγάλο βάθος…
Πάνω από 5.000 πτυχία στα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη σπουδών, με ελάχιστο διδακτικό – εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν είναι μόνο σκάνδαλο αλλά «βιομηχανία λαθραίων πτυχίων».
Γιατί το διδακτικό – εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε πανεπιστημίου πρέπει να είναι αναρτημένο στον διαδικτυακό ιστότοπο του πανεπιστημίου, ώστε κανείς να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι το προβλεπόμενο στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
Σε αυτή την ιστορία σημαντικό ρόλο φαίνεται να έχει καθηγητής πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, ο οποίος πέρασε από τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας και τώρα κυκλοφορεί στη Λευκωσία.
Βέβαια, ευθύνες –κάθε είδους– έχουν και όσοι από τον ΔΟΑΤΑΠ εμπλέκονται στην αναγνώριση των πτυχίων αυτών. Ενδιαφέρον θα έχει η κρίση της Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι η υπόθεση έχει διαβιβαστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Όπως επίσης και το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Σημαντικά στοιχεία για το σκάνδαλο αυτό έχει φέρει στο φως το «ΠΑΡΟΝ» και τα σχετικά δημοσιεύματά μας έχουν εντα­χθεί στην έρευνα που γίνεται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα από τον υπουργό Παιδείας και τον πρόεδρο της Βουλής.


Σχολιάστε εδώ