Συμμετοχή, σύνεση, συνεννόηση, συναίνεση

Του
ΔΗΜΗΤΡΗ
ΣΙΟΥΦΑ
Πρώην Προέδρου
της Βουλής των Ελλήνων


Η Νέα Δημοκρατία, 43 χρόνια μετά την ίδρυσή της, είναι κόμμα ιστορικό για τη μακρά προσφορά της στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.
Είναι ταυτόχρονα ο θεμελιώδης πυλώνας της πολιτικής ζωής, γιατί σε όλη τη Μεταπολίτευση ήταν είτε κυβέρνηση είτε αξιωματική αντιπολίτευση.
Μεγαλύτερη σημασία όμως έχει ότι είναι κόμμα μεγάλης προοπτικής για το μέλλον της χώρας και την εθνική ανόρθωση.
Πολιτική παράταξη συνέπειας, με διαρκή εκσυγχρονιστική πορεία, εκφράζει ταυτόχρονα την παράδοση και την πρόοδο. Εκφράζει με συνέπεια την ευρωπαϊκή συμμετοχή. Από την ίδρυσή της δεν εξέφρασε ποτέ ακρότητες ή ιδεολογικές αγκυλώσεις.
Η δύσκολη εποχή που διανύουμε στην Ελλάδα και η ασταθής και επικίνδυνη εποχή για όλο τον κόσμο απαιτεί δοκιμασμένα και επαρκή σημεία αναφοράς και στήριξης.
Απαιτεί πολιτικές που οδηγούν με σύνεση σε εθνική συνεννόηση.
Απαιτεί πολιτικές που εμπνέουν τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.
Απαιτεί πολιτική δυναμική με μετριοπάθεια και συναίνεση.
Απαιτεί συναίσθηση της Ιστορίας και οραματισμό του μέλλοντος.
Σαράντα τρία χρόνια μετά, τιμούμε τον ιδρυτή Κωνσταντίνο Καραμανλή και τους διαδόχους του στην ηγεσία. Τα κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη, τα μέλη και το σύνολο των πολιτών που εμπιστεύτηκαν, στήριξαν και συμπορεύθηκαν με τη Νέα Δημοκρατία.
Αισθανόμαστε τη σιγουριά που εμπνέει αυτή η πολιτική παράταξη για τον λαό και την πατρίδα.
Περιμένουμε με αισιοδοξία την επιβεβαίωση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης για την εθνική ανόρθωση.


Σχολιάστε εδώ