Στην τελική ευθεία η εκλογή προέδρου της Κεντροαριστεράς

Στην τελική ευθεία η εκλογή προέδρου της Κεντροαριστεράς

Αρκετά κράτησε το… κατενάτσιο που έκανε η Επιτροπή Αλιβιζάτου

– Στις 12 Νοεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες

Η αντίστροφη μέτρηση της πορείας προς την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης άρχισε, παρά τις εσκεμμένες καθυστερήσεις που έκανε η Επιτροπή Αλιβιζάτου, αναζητώντας εταιρείες που θα αναλάμβαναν να φέρουν σε πέρας την ηλεκτρονική ψηφοφορία εξ αποστάσεως, παρότι οι πρώτες μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως η Panafon, η Vodafone και η Wind, είχαν δηλώσει εγγράφως αδυναμία, γιατί καμία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την εγκυρότητα της ψηφοφορίας.
Μάλιστα, την εβδομάδα που πέρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ν. Αλιβιζάτος είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος επέμενε ότι υπάρχει τρόπος και εταιρεία που μπορεί να εγγυηθεί την εγκυρότητα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Τελικά, αποδείχθηκε ότι ήταν… μύθος.

Σύμφωνα με καλές πληροφορίες, η Επιτροπή μέχρι την Τρίτη θα ανακοινώσει ότι προχωρεί στη διεξαγωγή της εκλογής με τη διαδικασία της online διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και πιθανότατα αντί της 5ης Νοεμβρίου, που είχε οριστεί αρχικά, να γίνει την επόμενη Κυριακή, 12 Νοεμβρίου.
Ξαφνικά, όμως, βγήκε προχθές ο Σταύρος Θεοδωράκης και απαίτησε να μη γίνουν οι εκλογές στις 12 Νοεμβρίου λόγω του… Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας, πρόταση την οποία η Φώφη Γεννηματά απέρριψε. Και ο πρόεδρος του Ποταμιού έγινε έξαλλος.
Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης έστειλε επιστολή στον Θεοδωράκη, στην οποία σημείωνε ότι θα πρέπει όλοι μαζί να συμφωνήσουν για την ημερομηνία των εκλογών.

Φώφη: Ζητώ εντολή ανατροπής…
Στο μεταξύ, με τους πολίτες της Αθήνας και φίλους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της αυτοδιοίκησης συναντήθηκε προχθές, στο κέντρο της Αθήνας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της επισήμανε ότι από τη μια μεριά «έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, που μονιμοποίησε την επιτροπεία και τα Μνημόνια», και από την άλλη «μια αξιωματική αντιπολίτευση που θεωρεί ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο».
«Ζητώ εντολή ανατροπής του πολιτικού σκηνικού, που βαλτώνει μέσα στον διπλό συντηρητισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Εγγυώμαι ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, στην πραγματική ελπίδα. Χρωστάμε στην πατρίδα μας ένα εθνικό σχέδιο. Να μας δώσετε τη δύναμη να εφαρμόσουμε το Σχέδιο Ελλάδα», είπε η Φ. Γεννηματά και τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία της: «Στείλτε το μήνυμα παντού. Κάντε δική σας την υπόθεση της συμμετοχής. Ενισχύστε τη δυναμική του εγχειρήματος».
Εξάλλου, σε άλλη ομιλία της, η κυρία Γεννηματά τόνισε με έμφαση: «Όσοι βλέπουν στο μέλλον της Κεντροαριστεράς τον ρόλο του βολικού κυβερνητικού εταίρου και όσοι με πονηριά μάς τοποθετούν προς τη μια ή την άλλη μεριά, θα διαψευστούν. Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να αποδυναμώσουμε τόσο την πλαστή Αριστερά του κ. Τσίπρα όσο και τη γνήσια Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα καρέκλες εξουσίας».


Σχολιάστε εδώ