Να… τελειώσει τον Καμμένο, <br>στόχος του Κυριάκου

Να… τελειώσει τον Καμμένο,
στόχος του Κυριάκου

– Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ δεν συμφωνούν με τις εμμονές του…

Αποφασισμένος να διατηρήσει ενεργή τη «βε­ντέτα» του με τον Π. Καμμένο μέχρι τέλους, ως τις επόμενες εκλογές τουλάχιστον, εμφανίζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης, με τη βαθύτατη προσδοκία στις επόμενες εκλογές οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να μείνουν εκτός Βουλής και ο κ. Καμμένος να εξαφανιστεί πολιτικά. Επιβεβαιωτική των προθέσεων του κ. Μητσοτάκη η κατάθεση -διά χειρός του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τσιάρα- επίκαιρης ερώτησης με θέμα τα έξοδα διαμονής του υπουργού Άμυνας στο περιβόητο ταξίδι του στο Λονδίνο. Ένα ζήτημα που -λόγω του ότι παραμένει στην επικαιρότητα μεγάλο χρονικό διάστημα- έχει πάψει να προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Παρά τις ζωηρές επιφυλάξεις που διατυπώνονται από αρκετούς βουλευτές, στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι η τακτική αυτή αποφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη (πολιτικά) στην παράταξη. Ο στόχος -όπως επισημαίνουν- κομματικοί παράγοντες είναι διπλός:
Πρώτον, να ταυτιστεί πλήρως ο κ. Καμμένος με τον Αλ. Τσίπρα, να περάσει στους πολίτες η εντύπωση ότι βαδίζουν χέρι χέρι, με μοναδικό κίνητρο την παραμονή στην εξουσία. Και, δεύτερον, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων να εκτεθεί στον μέγιστο βαθμό έναντι των συντηρητικών ψηφοφόρων του κόμματος, οι οποίοι και αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία.
Η πλήρης κάλυψη που παρέχει σε κάθε ευκαιρία ο κ. Τσίπρας στον κ. Καμμένο προσφέρει όπλα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίσει στον δρόμο που έχει χαράξει. Με επισημάνσεις όπως «ο υπουργός της ρουλέτας καίει την κυβέρνηση και σέρνει στην πλήρη απαξίωση τον κ. Τσίπρα» ή «ο κ. Τσίπρας είναι εξίσου εκτεθειμένος γιατί τον καλύπτει (σ.σ.: τον κ. Καμμένο) και συνεχίζει τον συνεταιρισμό τους για να παραμείνουν στην εξουσία». Απώτερος σκοπός, να εκτεθεί ο κ. Τσίπρας έναντι των αριστερών ψηφοφόρων, στη βάση ότι βαδίζει χέρι χέρι με τον δεξιό Π. Καμμένο, και να αυξηθεί ο αριθμός των απογοητευμένων με την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή και ακολουθώντας αντίστροφη πορεία η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία του προέδρου των ΑΝΕΛ. Στην προσπάθειά της αυτή αξιοποιεί τις υπαναχωρήσεις του τελευταίου σε ζητήματα (σημαία, προσευχή, διόρθωση φύλου κ.ά.) που μέχρι πρότινος αποτελούσαν βασικούς πυλώνες της ιδεολογίας του. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι αυτές ακριβώς οι υπαναχωρήσεις θα προκαλέσουν την απογοήτευση και τη δυσφορία των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ, η πλειοψηφία των οποίων έχει γαλουχηθεί με το τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» και αρκετοί από αυτούς θα διαχωρίσουν τη θέση τους από το κόμμα και τον κ. Καμμένο. Δεδομένου δε ότι στις προηγούμενες εκλογές οι ΑΝΕΛ μπήκαν με οριακό τρόπο στη Βουλή, στο επιτελείο του κ. Μηστοτάκη είναι βέβαιοι ότι -λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί- στις επόμενες (εκλογές) δεν θα τα καταφέρουν.


Σχολιάστε εδώ