Διαταγή των «θεσμών» και όλος  ο ΕΦΚΑ «παρουσιάστε όπλα»!

Διαταγή των «θεσμών» και όλος ο ΕΦΚΑ «παρουσιάστε όπλα»!

Ο μέγιστος εξευτελισμός

– Επιστράτευσαν το Σαββατοκύριακο όλους τους υπαλλήλους για να εκκαθαριστούν οι δεκάδες χιλιάδες συντάξεις που ήταν στα… ντουλάπια

Πανικός έπεσε στον ΕΦΚΑ. Η διοίκησή του απαίτησε να δουλέψουν και το Σαββατοκύριακο οι υπάλληλοι προκειμένου να προχωρήσει με ρυθμούς εξπρές η έκδοση των συντάξεων, όπως τελεσιγραφικά απαιτούν οι «θεσμοί», γιατί αλλιώς δεν θα εκταμιευθεί η δόση των 800 εκατ. ευρώ.
Ζητάει, δηλαδή, ο διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξης ό,τι δεν έγινε σε εννέα μήνες λειτουργίας του ΕΦΚΑ να γίνει σε πέντε μέρες, γνωρίζοντας μάλιστα ότι, εκτός όλων των άλλων, οι πρόχειρες και βιαστικές κινήσεις εγκυμονούν λάθη και κάποιοι πονηροί στο μέλλον θα μιλούν για επίορκους υπαλλήλους που άρπαξαν το «γρηγορόσημο».
Σημειωτέον ότι οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων έχουν να διαχειριστούν τεράστιο και πολύπλοκο όγκο εργασίας, λόγω της πολυνομίας που έχουν δημιουργήσει όλα τα χρόνια οι πολιτικοί προϊστάμενοι, εξυπηρετώντας άλλες καταστάσεις. Επιπλέον, οι μόνοι που δεν φταίνε για την καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων είναι οι εργαζόμενοι, αφού την πρόχειρη ενοποίηση του ΕΦΚΑ, με τα τεράστια μηχανογραφικά προβλήματα στα μητρώα και τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των εγκυκλίων, την έκαναν κάποιοι πολιτικοί που εδρεύουν στο υπουργείο Εργασίας. Το έγγραφο που εστάλη από τον διοικητή του Ταμείου κ. Θανάση Μπακαλέξη, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ζητά μαζικές απονομές συντάξεων μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου την Τρίτη να γίνει εμβόλιμη απονομή συντάξεων, ώστε τα στοιχεία να ενταχθούν σε αυτά που θα παρουσιαστούν στα κλιμάκια των ελεγκτών, με την ελπίδα να μην μπλοκαριστεί η δόση.
Εμμέσως, όμως, με τον τρόπο αυτό μπαίνει «εκρηκτικός μηχανισμός» στα θεμέλια του προϋπολογισμού, καθώς με τη δέκατη τροποποίηση των αριθμών στον ΕΦΚΑ επηρεάζονται οι προβλέψεις του προσχεδίου. Οι φράσεις που ακολουθούν, από το κείμενο του διοικητή, είναι ενδεικτικές του τρόμου που επικρατεί στο υπουργείο Εργασίας και στη διοίκηση του ΕΦΚΑ λόγω του τελεσιγράφου των δανειστών:
«Από το Σάββατο 7/10 έως και τη Δευτέρα 9/10, αξιοποιώντας και τις ημέρες του Σαββατοκύριακου, να εκκαθαριστούν και να κλείσουν όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων που αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 30/6 και της 31/8.
Εξυπακούεται ότι για όσους υπαλλήλους απασχοληθούν εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου θα ληφθεί μέριμνα προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια κατ’ αναλογία της επιπρόσθετης απασχόλησής τους, από 1/1/2018.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών σας θα επηρεάσει συνολικά τη χρηματοδότηση της χώρας μας. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε στο ακέραιο στις ανωτέρω οδηγίες μου και τους στόχους που πρέπει να επιτύχουμε μέχρι και τη Δευτέρα 9/10».
Φταίει η ηγεσία για το φιάσκο
Πρέπει να σημειωθεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αλλά και του ΕΦΚΑ ευθύνεται εξ ολοκλήρου για την καθυστέρηση στη χορήγηση των συντάξεων εξαιτίας της μη έκδοσης των εγκυκλίων με τις οδηγίες αλλά και της γενικότερης απραξίας που υπήρξε από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου και τις απανωτές νομοθετικές διορθωτικές ρυθμίσεις (17 συνολικά) που έγιναν!


Σχολιάστε εδώ