Μας πήρε στον λαιμό του <br>με την πρόταση για Εξεταστική

Μας πήρε στον λαιμό του
με την πρόταση για Εξεταστική

-Και δεν πάτησε στη Βουλή να ψηφίσει

Ο συνήθης χαρακτηρισμός «καζάνι που βράζει» ίσως να μην αρκεί για να περιγράψει την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά την… παράσταση που έδωσε η ΝΔ στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου σε σχέση με την υπόθεση του «Noor 1» και τις συζητήσεις που είχε με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, υπόθεση στην οποία κάποιοι έφερναν ως εμπλεκόμενο τον εφοπλιστή Βαγγ. Μαρινάκη, κάτι για το οποίο όμως δεν έχει παρουσιάσει ισχυρά στοιχεία κανείς.

Η κατάληξη της σχεδόν ολοήμερης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν μια μεγάλη ήττα για τη ΝΔ και προσωπικά για τον αρχηγό της, δεδομένου ότι την εν λόγω υπόθεση τη χειρίσθηκε ο ίδιος, και μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους. Με τον Πάνο Καμμένο να βγαίνει αλώβητος, όχι μόνο με την απόρριψη της εναντίον του πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από το μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και με την ψήφο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από το βήμα της Βουλής στήριξε απόλυτα τον συνεταίρο του.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Νεοδημοκράτες βουλευτές ήταν πολύ οργισμένοι με τον αρχηγό τους. Από τη στιγμή που το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής κατά του Νο2 της κυβέρνησης ήταν προσωπική του απόφαση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να ήταν παρών την Παρασκευή στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασής του. Πήγε, όμως, μόνο γύρω στις 2 το μεσημέρι, μίλησε και μετά όχι μόνο έφυγε αλλά και δεν πήγε να ψηφίσει. Η δικαιολογία των ανθρώπων του ήταν ότι είχε το ραντεβού με τον απερχόμενο πρόεδρο του Eurogroup, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο ξενοδοχείο «Divani» στο Καβούρι. Η απάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ ήταν ότι, γνωρίζοντας πως θα γινόταν η συζήτηση της πρότασής του για… παραπομπή του Καμμένου σε Εξεταστική, θα έπρεπε να είχε ζητήσει να γινόταν η συνάντηση με τον Ντάισελμπλουμ σε ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος, οπότε θα πεταγόταν για 5-10 λεπτά, θα ψήφιζε και θα ήταν σωστός στο ραντεβού του.

Δικαιολογία ήταν, λένε κάποιοι πονηροί γαλάζιοι βουλευτές. Είδε ότι η ψηφοφορία ήταν χαμένη, γι’ αυτό και δεν πήγε, για να αποφύγει τις αποδοκιμασίες των ΑΝΕΛ και πολλών ΣΥΡΙΖΑίων.

Καταλογίζουν, όμως, στον αρχηγό τους κορυφαία στελέχη της ΝΔ και κάτι ακόμη πιο σοβαρό. Όλα τα κοινοβουλευτικά χρόνια, όταν επρόκειτο να μιλήσουν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κρίσιμες συνεδριάσεις, υπήρχε προσυνεννόηση των διευθυντών των γραφείων τους για την ώρα που θα μιλούσε ο πρωθυπουργός, ώστε μετά να μιλούσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή… τούμπαλιν, ανάλογα με το ποιος είχε την πρωτοβουλία για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Τέτοια συνεννόηση, όμως, δεν επιδίωξε ο Κυριάκος, σύμφωνα με πάρα πολύ έγκυρες πηγές. Κάτι που σημαίνει ότι δεν ήθελε μια πρόσωπο με πρόσωπο αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ίσως γιατί θα ήταν ο χαμένος. Κι έτσι ετράπη εις φυγήν…

Ανέλαβε, όμως, να τον… ξελασπώσει η αδελφή του, σε στυλ ʼδωνη… Αλλά το μόνο που πέτυχε η Ντόρα ήταν να εκτεθεί…


Σχολιάστε εδώ