Ο ΠΑΟ μπροστά στην καταστροφή…

Ο ΠΑΟ μπροστά στην καταστροφή…

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αγωνιά για το μέλλον και… ικετεύει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να βγει μπροστά. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως όσο «άρρωστος» Παναθηναϊκός κι αν είναι αυτός, δεν πρόκειται να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά αν δεν βρει ισχυρούς συμπαίκτες. Kαι αυτό το έδειξε η δήλωσή του, στην οποία τονίζει πως ουδείς άλλος ενδιαφέρθηκε για να βρεθεί λύση και καλεί τον Αλαφούζο να αποκαλύψει ποιος έφερε την ομάδα σε αυτήν την κατάσταση:

«Η αποχώρηση του κ. Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και τα λεγόμενά του κατ’ αυτήν, ήρθε να επιβεβαιώσει την άσχημη και κατ’ εμέ μη αναστρέψιμη εικόνα των οικονομικών της ομάδας.

Ελπίζω πως για ιστορικούς και όχι μόνο λόγους θα μας ενημερώσει ποιος και πώς έφερε τον σύλλογο σε αυτή την τραγική κατάσταση… Έχοντας πηδήξει όλοι εδώ και χρόνια από το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός, εύλογα ο κόσμος του συλλόγου ευελπιστεί ότι ο ένας πιστός που έχει απομείνει να προσπαθεί να βρεθεί διέξοδος θα είναι για μια ακόμη φορά η λύση. Δυστυχώς, τα μεγέθη είναι τέτοια που κανένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί νόμιμα να ανταπεξέλθει οικονομικά σε τέτοια ανοίγματα.

Όπως είχα πει και από την πρώτη μου ανακοίνωση, προϋπόθεση για τη λειτουργία του PAO Foundation ήταν να παραδοθούν ΠΑΕ και ΚΑΕ άνευ χρεών και να μαζευτεί το απαραίτητο ποσό για τη δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον κ. Γιάννη Αλαφούζο και έχοντας καταλάβει και κατανοήσει την αδυναμία, έφτασα να πάρω την πρωτοβουλία να του προτείνω ότι το PAO Foundation θα μπορούσε να διαθέσει 15 από τα 85 plus εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του στην κάλυψη παλαιών χρεών. Αυτή μου η πρόταση, όπως έχω ήδη ενημερώσει, δεν βρήκε ανταπόκριση. Το να ζητηθεί από τον απλό κόσμο να συνδράμει με ένα ποσό άνω των 130.000.000 ευρώ, ιδίως δε όταν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα πάει για την κάλυψη χρεών που δημιούργησαν άλλοι, είναι πραγματικά ουτοπικό! Πόσω μάλλον δε όταν κανένας από τους επιφανείς Παναθηναϊκούς δεν έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα ‘‘σημεία ζωής’’. Τονίζω ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας να πει ότι δεσμεύεται να βάλει έστω ένα ευρώ. Αποδείχτηκε ουτοπικό, επίσης, να περιμένουμε να αναλάβει ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης τις ευθύνες του… Νιώθω ήσυχος με την Παναθηναϊκή μου συνείδηση, καθώς, ως όφειλα, εξάντλησα κάθε περιθώριο όχι απλά για την επιβίωση αλλά για την αναγέννηση του συλλόγου».

Σε ό,τι αφορά τα χρέη, το τοπίο παραμένει ομιχλώδες. Αυτό που ακούγεται είναι για ένα άνοιγμα της τάξης των 80 εκατ ευρώ. Ο ίδιος ο Αλαφούζος έχει δηλώσει ότι θα βάλει 20 εκατ., ενώ περίπου τα μισά θα πρέπει να καταβληθούν για να βγει η φετινή χρονιά.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη περίπου 7 εκατ. ευρώ σε παίκτες και μάνατζερ και από κει και πέρα θα πρέπει να καταβληθεί στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό του συλλόγου το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ, που αφορά τη δόση του Οκτωβρίου ως προς τα συμβόλαιά τους. Τι θα γίνει αν δεν εμφανιστεί κανείς για να επενδύσει στην ομάδα; Θα ακολουθηθεί μια πολιτική απολύσεων και… πωλήσεων. Όσοι παίκτες μπορούν να φέρουν χρήματα στο ταμείο θα βγουν στο σφυρί, με τον κίνδυνο, λόγω ανάγκης, να πουληθούν… κοψοχρονιά.

Περίπτωση υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική δεν προσφέρει τίποτα. Κι αυτό διότι, μετά την αλλαγή του νόμου, η ομάδα θα μείνει τουλάχιστον τρία χρόνια εκεί και αν ανέβει τα χρέη θα αναβιώσουν αμέσως.


Σχολιάστε εδώ