Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Με βάση, όμως, την κινητοποίηση πολλών παραγόντων της ΕΕ και της Αμερικής, μάλλον θα βγει κάποιος καπνός, μεσοβέζικος, ο οποίος θα σώζει τα προσχήματα και θα δίνει τη δυνατότητα να είναι όλοι ευχαριστημένοι και να υψώσουν το ποτήρι εις υγείαν του ελληνικού λαού… Και από κει και πέρα θα φανεί στην πράξη αν το χρέος θα είναι βιώσιμο και χωρίς κρυφά βάρη. Θα φαίνεται όταν θα έρχεται η ώρα της πληρωμής της δόσης. Ακόμη όμως κι αν ξεπερασθεί ο βραχνάς της εξυπηρέτησης του χρέους με τους έως τώρα όρους, δεν έπεται ότι λύνεται το ζωνάρι. Γιατί στον λογαριασμό, πέρα από τα τρέχοντα (φόροι, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.), υπάρχουν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα Ταμεία, τα «κόκκινα» δάνεια και ό,τι άλλο προκύψει, με τον τζίρο να πηγαίνει μπρος – πίσω και την ανάκαμψη να μη φαίνεται στην πράξη. Και την ίδια ώρα οι επενδύσεις, που θα έφερναν λεφτά και θέσεις εργασίας, μπλοκάρονται από δασάρχες που ανακαλύπτουν, π.χ., ότι η… πλατεία Συντάγματος είναι δασική έκταση ή ότι στο τάδε νησί δεν μπορεί να δοθεί η παραλία στον κόσμο γιατί είναι περιοχή των νυχτερίδων και από χίλιες δυο άλλες ενστάσεις. Ενώ και η φορολογία αλλάζει ανάλογα με τα κέφια του κάθε υπουργού Οικονομικών.

Για να αλλάξουν όλα αυτά, προϋπόθεση είναι να υπάρξει ένα Σχέδιο για την ανάπτυξη, που θα ήταν ευχής έργο να φτιαχνόταν από ΟΛΑ τα κόμματα μαζί και να δεσμεύονταν ΟΛΑ για την εφαρμογή του, κι αν χρειαζόταν η όποια αλλαγή να γινόταν με τη συναίνεση όλων.

Η αγωνία είναι, κύριε πρωθυπουργέ, πώς θα φθάσουμε μέχρι εκεί με την κοινωνία όρθια, ζωντανή, αποφασισμένη να δημιουργήσει, έχοντας το κράτος δίπλα της για να λύνει τα όποια προβλήματα γρήγορα, χωρίς να αναγκάζεται να πληρώνει… διόδια και το γκουβέρνο να είναι μόνο για τους δικούς του.

Τα δύσκολα, κύριε Τσίπρα, κύριε Μητσοτάκη, κυρία Γεννηματά, κύριε Θεοδωράκη, κύριε Λεβέντη, κύριε Καμμένο, μπορούν να σβηστούν ακαριαία από την οθόνη της χώρας. Φθάνει να το αποφασίσετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

Η πατρίδα το ζητάει… Το έχει ανάγκη. Πρέπει να μπει φραγμός στον κατήφορο, που ήδη έχει ανοίξει την όρεξη γειτόνων μας… Γιατί για ό,τι συμβεί εσείς θα είσθε οι ένοχοι…


Σχολιάστε εδώ