Αν τολμάς να τα βάλεις με τους «θεσμούς», δεσμεύσου δημόσια ότι θα ακυρώσεις όλη τη συμφωνία που θα υπογράψει τώρα ο Τσίπρας

Το μόνο που τους ενδιέφερε και τους ενδιαφέρει ήταν και είναι η καρέκλα. Αυτή, δυστυχώς, είναι η μόνιμη πυξίδα τους. Κι αυτό δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Συμβαίνει και στους… πολιτισμένους δυνάστες μας, οι οποίοι δεν διαφέρουν και πολύ από τον μπόση που χτύπαγε με το μαστίγιο τους σκλάβους… Όλοι αυτά τα χρόνια έκαναν τους σωτήρες, έλεγαν ότι έχουν τη συνταγή. Και η κατάληξη ήταν και είναι κι άλλα βάρη στην πλάτη του Έλληνα. Και ενώ όλοι έχουν πλέον βιώσει τι θέλουν οι… εταίροι μας, που είναι εξόφθαλμο ότι λειτουργούν ως κατακτητές, οι πολιτικοί μας συνεχίζουν τους τσακωμούς μεταξύ τους, «εγώ θα τα κάνω καλύτερα από σένα». Και το αποτέλεσμα είναι ο χαμένος να είναι η χώρα μας και τα νοικοκυριά να έχουν φθάσει στην εξαθλίωση.

Μετά βασάνων πολλών, η κυβέρνηση της Αριστεράς αποδέχθηκε μια συμφωνία –ένα ακόμη Μνημόνιο, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους–, που αυτήν την εβδομάδα θα πάει για ψήφιση στη Βουλή και, όπως όλα δείχνουν, θα ψηφισθεί από τους βουλευτές της κυβέρνησης – πιθανότατα μόνο από αυτούς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης διακηρύσσει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία γιατί τα μέτρα που φέρνει, με το τσουνάμι των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, την αύξηση των φόρων και το μαχαίρι στις δαπάνες, που σημαίνει και απολύσεις, για να επιτευχθεί το αιματηρό πλεόνασμα 3,5%, δεν μπορεί να τα αντέξει η κοινωνία αλλά και γιατί κάθε άλλο παρά οδηγεί την οικονομία σε ανάκαμψη και στην ποθούμενη ανάπτυξη. Με δυο λόγια, ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι αυτή η συμφωνία είναι καταστροφή για τη χώρα.

Αν είναι έτσι, κύριε πρόεδρε της ΝΔ, δεν αρκεί η καταψήφιση της συμφωνίας – Μνημονίου. Θα πρέπει από το βήμα της Βουλής να διακηρύξεις προς κάθε κατεύθυνση, προς τους μέσα και ΚΥΡΙΩΣ προς τους έξω, ότι όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ τη συμφωνία. Θα την πετάξεις στα σκουπίδια και θα φέρεις άλλη, που δεν θα έχει σφαγές με διαφορετικό περιτύλιγμα και… αρώματα.

Καθαρές κουβέντες, Κυριάκο. Δεν περνάνε πλέον οι ψευτομαγκιές. Δεν τις πιστεύει κανείς.

Αν αυτά που λες τα εννοείς, απόδειξέ το ανεβαίνοντας στο βήμα για να πεις μόνο δυο λέξεις: Για εμένα ως πρωθυπουργό αυτή η συμφωνία είναι ανύπαρκτη. Και θα κάνω τα πάντα για να μην ισχύσει, να μην εφαρμοσθεί.

Έτσι θα αποδείξεις ότι είσαι μάγκας και όχι υπάλληλος των έξω, διαχειριστής των οικονομικών τους συμφερόντων και επιδιώξεων. Και ότι δεν είσαι συνέχεια του χθες. Δεν προήλθες από παρθενογένεση, η οικογένεια Μητσοτάκη έχει παρελθόν, κυβερνά από το 1960…

Αν δεν έχεις τα κότσια για μια τέτοια ανατροπή, τότε απλώς κάνεις ότι διαφωνείς. Θα καταψηφίσει το κόμμα σου τη συμφωνία κι αν σπάσει ο… διάολος το πόδι του και καταφέρεις να γίνεις κυβέρνηση, θα πεις ότι θα τηρήσεις τη συμφωνία γιατί είναι νόμος του κράτους και δεν μπορεί να μην τηρεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της η Ελλάδα…

Και τότε με το δίκιο του θα πει ο ελληνικός λαός, με όση φωνή τού έχει απομείνει, εκείνο το: «Πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος…».


Σχολιάστε εδώ