Επί του πιεστηρίου

Όλα αυτά μαζί είχαν έναν και μόνο στόχο, ανεξάρτητα από το αν υπήρχε μεταξύ των τριών «δραστών» κάποια προσυνεννόηση: την Ελλάδα. Να της δώσουν τη χαριστική βολή. Δεν τα κατάφεραν. Μένει, όμως, το ερώτημα τι άλλο θέλουν από τη χώρα μας. Επτά χρόνια τώρα, δεν τους φτάνει το μαρτύριο στο οποίο έχουν υποβάλει τον ελληνικό λαό; Όσα όμως κι αν σκαρφιστούν, να ξέρουν ότι δεν θα τα καταφέρουν να κάνουν την Ελλάδα αμπελοχώραφό τους.

***

Πλήρωσε πολύ ακριβά ο Ντάισελμπλουμ τα Μνημόνια. Ακόμη και οι συμπατριώτες του οι Ολλανδοί στις εκλογές της περασμένης Τετάρτης δεν του συγχώρεσαν την ταύτισή του με την πολιτική της σκληρής λιτότητας, την οποία θέλει να επιβάλει ο Σόιμπλε, νομίζοντας ότι έτσι θα μπορεί η Γερμανία να έχει κάτω από απόλυτη πειθαρχία τους λαούς της Ευρώπης.

Το κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ (PvdA) κράτησε μόλις 9 έδρες από τις 38 που είχε στην απερχόμενη Βουλή.

***

Την περασμένη Κυριακή αποκαλύπταμε με πρωτοσέλιδο τίτλο ότι είναι «Στον αέρα οι τράπεζες, γιατί δεν υπογράφουν οι ορκωτοί ελεγκτές ʽʽκαθαράʼʼ πιστοποιητικά αν δεν δώσει η κυβέρνηση παράταση της απόσβεσης των ζημιών που θα προκύψουν από τη διαγραφή μέρους των ʽʽκόκκινωνʼʼ δανείων από 5 χρόνια που είναι σήμερα στα 20». Και με τροπολογία που ψηφίστηκε έγινε πράξη το… τελεσίγραφο των ορκωτών ελεγκτών, το οποίο ήταν απαίτηση και των τραπεζιτών, γιατί αλλιώς οι τράπεζες θα χρειάζονταν και νέα ανακεφαλαιοποίηση. Και με δεδομένο ότι δεν έχουν λεφτά, θα έβαζαν πιο βαθιά το χέρι οι ξένοι στις τράπεζες, στις οποίες είναι ήδη μέσα.

Άλλη μια απόδειξη για το ότι το «ΠΑΡΟΝ» είναι μπροστά από τις εξελίξεις.


Σχολιάστε εδώ