Φεύγουν καταθέσεις, αυξάνονται «κόκκινα» δάνεια και άνεργοι

Οι εκροές καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Ιανουάριο ήταν 1,63 δισ. ευρώ, με το συνολικό ποσό καταθέσεων να έχει υποχωρήσει στα 119,75 δισ. ευρώ από 121,38 δισ. ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο, ποσό που είναι το χαμηλότερο από τον Νοέμβριο του 2001!

Την ίδια στιγμή, νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αξίας 1,5 δισ. ευρώ, καταγράφηκαν από τις αρχές του χρόνου έως τα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη.

Ανησυχία αισθάνονται και τα νοικοκυριά, καθώς σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ το 76% αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το προσεχές δωδεκάμηνο και μόνο ένα 2% προβλέπει κάποια βελτίωση. Μαύρα και τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»: Τον Ιανουάριο χάθηκαν 29.817 θέσεις εργασίας και οι άνεργοι έφθασαν τους 1.089.989 – αύξηση κατά 17.337 σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο.

Είδαν φαΐ και όρμησαν…

Στο μεταξύ, ήδη δύο εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων πήραν άδεια από τις αρμόδιες Αρχές για να μπουν στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πρόκειται για την εταιρεία FRS, του Ομίλου της Eurobank, και την Cepal, την οποία έχουν συστήσει από κοινού η Alpha Bank και η Aktua.


Σχολιάστε εδώ