18.000.000 μερίδες φαγητού μοίρασε το 2015 μόνο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και βοήθησε 1.900.000 άτομα!

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μαζί με τον γενικό διευθυντή της «Αποστολής» Κ. Δήμτσα.

Η Φ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην Εκκλησία για όσα κάνει για να βοηθήσει τον κόσμο που έχει ανάγκη και συγκεκριμένα είπε ότι είναι άκρως εντυπωσιακό το γεγονός ότι μόνο το 2015 διατέθηκαν για τον σκοπό αυτό 125 εκατ. ευρώ. Επίσης είπε ότι μόνο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στο ίδιο χρονικό διάστημα, βοήθησε 1.900.000 άτομα, ενώ διέθεσε 18.000.000 μερίδες φαγητού! «Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, τι άλλο μπορούμε να πούμε;», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την επίσκεψη της κ. Γεννηματά και αναφέρθηκε στις διαχρονικές προσπάθειες της Εκκλησίας να στηρίξει τους ηλικιωμένους «Όταν μια κοινωνία αδιαφορεί για τους ηλικιωμένους της, παύει να είναι πολιτισμένη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «Είναι χρέος μας να τους βοηθούμε και να συμπαραστεκόμαστε στην αδυναμία τους. Πρότυπο αυτής της προσπάθειας είναι το κέντρο αυτό, διότι όλοι εργάζονται με αγάπη και αν υπάρχει αγάπη υπάρχει ευλογία για αυτό που κάνεις. Στόχος μας είναι να κάνουμε έργα όπως το Καρέλλειο Κέντρο, γιατί δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε μόνο τις παθολογικές περιπτώσεις αλλά να δρούμε και προληπτικά». Επίσης ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι «τα έργα αυτά στηρίζονται στην προσφορά των ανθρώπων, που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, βοηθούν και αυτό που πρεσβεύει η ʽʽΑποστολήʼʼ, δηλαδή το ʽʽβοήθησε και εσύ νʼ αλλάξει η ζωή μαςʼʼ, το έχει κάνει πράξη και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα».

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας υπογράμμισε τη θετική επίδραση των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων για τα άτομα που πάσχουν από άνοια, σε όλα τα στάδια, παρουσιάζοντας τα ανάλογα στατιστικά στοιχεία πριν και μετά την εξάμηνη παρέμβαση του επιστημονικού προσωπικού σε επωφελούμενους. «Μέχρι σήμερα, κατέληξε, έχουν άμεσα επωφεληθεί των υπηρεσιών της Μονάδας Αλτσχάιμερ 3.000 άτομα, ενώ, παράλληλα, το ʽʽΚαρέλλειοʼʼ υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα, και ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές, εκστρατείες ενημέρωσης για το Αλτσχάιμερ και δωρεάν εξέταση μνήμης σε ηλικιωμένους. Σε πανελλαδική εμβέλεια μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί μέσω των δράσεων ευαισθητοποίησης της μονάδας 2.472 άτομα».


Σχολιάστε εδώ