Υπάρχει ελπίδα για τους 8 τούρκους αξιωματικούς

Ακόμη όμως κι αν η Ολομέλεια του ΑΠ κάνει δεκτό το αίτημα των τουρκικών αρχών, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ιδιαίτερα μετά το «όχι» και των τριών Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου στις τρεις δίκες των κατηγορουμένων αξιωματικών, δεν σημαίνει ότι τελείωσαν όλα. Ότι δεν υπάρχει ελπίδα για τους οκτώ, που απαιτεί να τους πάρει στα χέρια του ο τούρκος Πρόεδρος. Υπάρχει και η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του στην «Αυγή».

Είπε συγκεκριμένα: «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν τονίσει ότι θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και θα πράξουμε χωρίς καμία παρέκκλιση σύμφωνα με το διατακτικό των αποφάσεων που θα εκδοθούν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Και ο κ. Κοντονής ήταν σαφής για το τι εννοούσε λέγοντας «ευρωπαϊκό επίπεδο»: «Εάν αποφασίσουν οι ίδιοι την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η προσφυγή πρέπει να γίνει απρόσκοπτα, αφού αυτή προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού Δικαίου».

Φοίβος Ιωαννίδης: Θα ατιμάσουμε τη χώρα χάριν του Σουλτάνου;

«Οργίζομαι και αγανακτώ στη σκέψη ότι μπορεί να υπάρξουν Έλληνες ανώτατοι δικαστές που θα αποδεχτούν την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Θα εκθέσουν δηλαδή σε κίνδυνο τη ζωή τους και σίγουρα τουλάχιστον σε απάνθρωπα βασανιστήρια, σε μια χώρα που έχουν απολυθεί χιλιάδες δικαστές και μόνο δίκαιη δίκη δεν μπορεί να έχουν. Και αυτό παρά το ότι και οι τρεις αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που μετείχαν στις αντίστοιχες συνθέσεις του Δικαστηρίου, με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ζήτησαν τη μη έκδοσή τους με ατράνταχτα επιχειρήματα», τονίζει σε επιστολή που έστειλε στην «Καθημερινή» ο πρώην βουλευτής Φοίβος Ιωαννίδης και καταλήγει διερωτώμενος: «Θα υποπέσουμε άραγε σε νέο κυλώνειον άγος; Θα ατιμάσουμε τη χώρα και τη Δημοκρατία μας, για να ικανοποιήσουμε τον “σουλτάνο” Ερντογάν;».


Σχολιάστε εδώ