Οι εισαγόμενοι «δάσκαλοι»

Έβαλα σε εισαγωγικά το «επιστημοσύνη» όχι γιατί αμφισβητώ την εμπειρία του, αλλά γιατί ως οικονομολόγος δεν διακονεί πραγματική επιστήμη αλλά μαντική τέχνη και προφητική εμπειρία.

Επικαλείται ρήση του Αϊνστάιν, ο οποίος ήταν φυσικός – μαθηματικός, επιστήμων. Ο Αϊνστάιν, όμως, ήξερε πολύ καλά (όπως και οποιοσδήποτε υπηρετεί επιστήμη) ότι κάθε θεωρία επαληθεύεται πειραματικά.

Αλήθεια, κύριε Παπαδημητρίου, που ξέρετε να δίνετε μαθήματα, μπορείτε να απαντήσετε σε δύο ερωτήσεις, χωρίς όμως περιστροφές και υπεκφυγές;

Α) Τα αποτελέσματα των όσων θα εφαρμόσετε, σύμφωνα με την «επιστήμη» σας και τις «προόδους» που κάνει, θα μπορούσατε να τα εγγυηθείτε στον ελληνικό λαό; Και ποια θα θεωρούσατε αξιόπιστη εγγύηση;

Β) Μπορείτε να βεβαιώσετε ότι μπορείτε να πάρετε ίδια αποτελέσματα εφαρμόζοντας ίδιες «συνταγές» έστω δύο φορές;

Επειδή δεν θα απαντήσετε, και είμαι σίγουρος για αυτό, θα σας δώσω εγώ τις απαντήσεις σας τις σωστές

Α) «Καμία εγγύηση για επιτυχία δεν μπορεί να δοθεί». Οι ψευτοδικαιολογίες είναι πολλές.

Β) Όσες φορές κι αν επαναλάβεις τα επιστημονικά πειράματα με τις ίδιες συνθήκες, πάντα θα πάρεις τα ίδια αποτελέσματα. Στην οικονομία και στην ανάπτυξη ποτέ δεν έχεις ίδια αποτελέσματα, και αν ακόμη εφαρμόσεις τις ίδιες μεθόδους.

Συμπέρασμα.

Μη δίνετε μαθήματα, και μάλιστα μέσω Τύπου. Κά­ντε ό,τι μπορείτε σε αυτό που σας ανέθεσαν κι όταν αποτύχετε (δεν θα είστε ο πρώτος εισαγόμενος που θα αποτύχει) επιστρέψτε στον παράδεισο του Τραμπ και στην ασφάλεια που θα σας προσφέρει και αφήστε μας στον πόνο μας. Έχουμε συνηθίσει.

Η έκρηξη που θα ακολουθήσει δεν θα σας φθάσει.


Σχολιάστε εδώ