Όποια λύση δώσετε για τις «μεγάλες» εφημερίδες και τα κανάλια, να ισχύσει για όλα τα ΜΜΕ της χώρας που είναι στο «κόκκινο»

Τα μεγέθη, βέβαια, είναι διαφορετικά, αλλά το καζάνι είναι το ίδιο. Ο έφορος, ο δικαστικός κλητήρας, η τράπεζα περιμένουν στη γωνία και τον Ψυχάρη και τον καναλάρχη στις Σέρρες και τον εκδότη στα Χανιά. Το ζήτημα είναι να ζυγίζει το ίδιο η πλάστιγγα για όλους, κύριε πρωθυπουργέ, να μην είναι… πειραγμένη. Και αντιλαμβάνεστε τι εννοούμε. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη λογική των «δύο μέτρων και δύο σταθμών». Για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει σήμερα πάρα πολλά «μαγαζιά», όχι μόνο από τον χώρο των ΜΜΕ αλλά από όλη την επιχειρηματική κοινότητα, τα οποία κυριολεκτικά βρίσκονται στην εντατική, η ευθύνη κατά 99% ΔΕΝ ανήκει στους ιδιοκτήτες τους. Πριν από το 2009, πριν η χώρα μπει στο κλουβί των Μνημονίων, ούτε λουκέτα υπήρχαν ούτε δρόμοι σκοτεινοί ούτε συσσίτια ούτε στρατιές ανέργων. Η οικονομική κρίση έφερε τον Γολγοθά που ανεβαίνει το κάθε μαγαζί, το κάθε σπίτι.

Είναι εκ των ων ουκ άνευ η αναζήτηση λύσης που θα διοχετεύει οξυγόνο στις επιχειρήσεις και θα αποτρέψει το «τετέλεσται». Λύση, όμως, που θα ισχύσει για ΟΛΟΥΣ, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

Ό,τι ισχύσει για τον Ψυχάρη, να ισχύει και για τον ανώνυμο εκδότη της επαρχίας. Όποιο «κούρεμα» χρεών γίνει για τον Μαρινόπουλο, να ισχύσει και για το σούπερ μάρκετ του Αργοστολίου. Και για να μη γίνουν κομπίνες και διάφορα πάρε – δώσε, θα πρέπει να δημιουργηθούν κατασταλτικοί μηχανισμοί, με επικεφαλής πρόσωπα που θα έχουν δώσει εξετάσεις για την ακεραιότητά τους. Και, φυσικά, όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα. Γιατί κάθε καθυστέρηση, ακόμη και ωρών, κοστίζει νέα λουκέτα, ανέργους και παραπέρα φτωχοποίηση.

Αυτή είναι η λύση, κύριε πρωθυπουργέ.

Διάσωση για όλους.

Όχι α λα καρτ…


Σχολιάστε εδώ