Στη μαύρη λίστα της ΝΔ δημοσιογράφοι!

Δεν περιορίζονται -ως λέγεται- στο να διαμαρτυρηθούν σχετικά με τον τρόπο που προβάλλουν τις δραστηριότητες του κόμματος και του αρχηγού. Πάνε ακόμη πιο πέρα. Και είτε ζητούν από τους ιδιοκτήτες και διευθυντές των ΜΜΕ την «αποκαθήλωση» (ή και απόλυση) των… ενοχλητικών δημοσιογράφων είτε απευθύνονται με απειλητικές διαθέσεις προς τους ίδιους τους δημοσιογράφους, στη βάση «είστε στη μαύρη λίστα» και αν συνεχίσετε «θα υποστείτε τις συνέπειες όταν έρθουμε στην εξουσία». Οι κινήσεις αυτές προκαλούν ήδη ποικίλες αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα και δημιουργούν εξόχως αρνητικές εντυπώσεις για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει όμως και μια ακόμη χειρότερη πτυχή της υπόθεσης, αφού οι διευθυντές των ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι σπεύδουν κατά κανόνα να δημοσιοποιήσουν το γεγονός ότι δέχονται πιέσεις. Κάτι που δεν δείχνει ότι όχι απλά δεν φοβούνται τον Κυρ. Μητσοτάκη και τους πέριξ αυτού αλλά ούτε καν τους σέβονται.

***

Ποιος θα πάρει τον δήμο;

Το στραπάτσο του Γ. Καμίνη με τη θλιβερή υπόθεση της «ρόδας» στην πλατεία Συντάγματος συνετέλεσε στο να αναθαρρήσουν αρκετοί από τους επίδοξους διαδόχους του. Ιδίως δε από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όπου υπάρχει μεγάλη προσφορά. Πρώτος πρώτος στη λίστα ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κ. Μπακογιάννης, ο οποίος δεν κρύβει την επιθυμία του στις εκλογές του 2019 να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου στον πρώτο δήμο της χώρας. Η περίπτωσή του ωστόσο είναι αρκετά περίπλοκη, αφού συνδέεται άμεσα με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και τις συνθήκες που θα έχουν στο μεταξύ διαμορφωθεί. Αν, π.χ., η Νέα Δημοκρατία έχει κερδίσει τις εκλογές κι ο (θείος του) Κυρ. Μητσοτάκης ασκεί καθήκοντα πρωθυπουργού, ποιος θα είναι τότε ο ρόλος της (μητέρας του περιφερειάρχη) Ντ. Μπακογιάννη; Αν είναι πρωθυπουργός, οι πιθανότητες να κατέλθει ο Κ. Μπακογιάννης υποψήφιος δήμαρχος είναι από απειροελάχιστες έως μηδενικές. Καθότι, εύλογα, οι πολιτικοί του α­ντίπαλοι θα εστιάσουν -όχι άδικα- την κριτική τους στο ζήτημα της οικογενειοκρατίας. Κατʼ επέκταση και οι πολίτες.

***

Θα θυσιαστεί η μανούλα…

Υπό αυτό το πρίσμα, προφανώς, διακινούνται σενάρια που μιλούν για τη… θυσία της μάνας. Δηλαδή να μείνει εκτός κυβέρνησης η Ντόρα προκειμένου ο Κ. Μπακογιάννης να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων. Να μείνει εκτός κυβέρνησης, αλλά όχι και στην απʼ έξω γενικώς. Τα εν λόγω σενάρια προβλέπουν αμοιβαία μετακίνηση του Δ. Αβραμόπουλου στην Αθήνα (για να αναλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο, πιθανότατα αυτό του Εξωτερικών) και της Ντόρας στις Βρυξέλλες (στη θέση της επιτρόπου). Μαθαίνω πάντως ότι κάθε φορά που κάποιος συνομιλητής της θέτει το ζήτημα αυτό εκείνη γίνεται… έξω φρενών. Χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν η οργή της έχει να κάνει με την προοπτική να μείνει εκτός κυβέρνησης και να ξενιτευτεί ή με το ενδεχόμενο να επιστρέψει και να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών ο Δ. Αβραμόπουλος.


Σχολιάστε εδώ