Πολλαπλασιαστής της κρίσης οι πολιτικοί;

Όλοι ήθελαν να πιστεύουν ότι ʽʽμπόρα είναι, θα περάσειʼʼ. Ακόμη και μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου το 2010 θεωρούσαν ότι σε δύο, το πολύ τρία χρόνια θα βγαίναμε από την κρίση. Τι κι αν η οικονομική ιστορία δίδασκε ότι χώρες που χρεοκόπησαν μία φορά, απειλούνται με δεύτερη χρεοκοπία και ότι για να ορθοποδήσουν χρειάζεται να περάσει περίοδος επτά μέχρι 10 ετών.

Αυτή την πραγματικότητα πολλοί αρνήθηκαν, με πρώτους τους πολιτικούς που επένδυσαν στην αποτυχία κάθε προσπάθειας διάσωσης, ώστε να έρθουν αυτοί στην εξουσία.

Αυτό έκανε η Νέα Δημοκρατία σε βάρος του ΠαΣοΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αυτό έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας σε βάρος της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και του ΠαΣοΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το ίδιο επιζητούν σήμερα η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, στον συρρικνωμένο πλέον κεντρώο χώρο. Οι πολιτικοί και το σκηνικό που διαμορφώθηκε τα τελευταία αυτά χρόνια λειτούργησαν ως πολλαπλασιαστής της κρίσης. Με αποτέλεσμα να διαλυθεί το τραπεζικό σύστημα, να καταρρεύσουν ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις μόλις έκλεισαν οι στρόφιγγες χρηματοδότησης και να εκτοξευθεί ο αριθμός των ανέργων σε 1.200.000 ανθρώπους (!)».


Σχολιάστε εδώ