Η ΑLPHA BANK αναλαμβάνει την τύχη του «Ελεύθερου Τύπου»!

Για πολλούς αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι διαδικασίες της πώλησης της εφημερίδας συνεχίζονται κανονικά, αν και με διαφορετικό τρόπο.

Εμφανίζεται έτσι το εξής οξύμωρο σχήμα. Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ενημερώθηκε για την πρόθεση πώλησης της εφημερίδας της παράταξης ουσιαστικά μετά τις αποκαλύψεις του «Π», να δηλώνουν πως «η πώληση πάγωσε», το Ίδρυμα όμως να συνεχίζει τη διαδικασία! Η πρόταση για ανάθεση σε τράπεζα έγινε από τον Ιωάννη Παλαιοκρασσά, υπέρμαχο της πώλησης της εφημερίδας, που έχει διοριστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ πρόεδρος της ΔΕΗ. Στη συνεδρίαση υπήρξε επίσης πρόταση να μπει όρος για τη μη πώληση της εφημερίδας μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ο οποίος όμως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μελών που συμμετείχαν. Το επιχείρημά τους για την «αξιοποίηση» από τράπεζα είναι τα χρέη της εφημερίδας, τα οποία συσσωρεύονται από εξάμηνο σε εξάμηνο. Τα ενδεχόμενα μιας τέτοιας κίνησης είναι περισσότερα από ένα. Μετά την καταγραφή μπορεί η εφημερίδα να προχωρήσει σε δανειοδότηση και αυτό το κεφάλαιο να θεωρηθεί «ίδιο», οπότε θα είναι δυνατή η ένταξή της στον αναπτυξιακό νόμο.

Μια άλλη περίπτωση είναι το δάνειο να αποτελέσει το εφαλτήριο της μεταβίβασής της σε άλλον ιδιοκτήτη. Παραμένει, πάντως, το ερώτημα αν και σε αυτήν τη νέα κίνηση τα μέλη του Ιδρύματος είχαν επαφή με το Μαξίμου.

Σχέδια για ΚΕΚ και Κέντρο Μελετών

Στο μεταξύ, το Ίδρυμα Τύπου, που ελέγχει τον «Ελ. Τύπο», έκανε αίτηση στο υπουργείο Εργασίας για να συστήσει ΚΕΚ, ενώ ταυτόχρονα θέλει να μπει και στον χώρο των μελετών. Η εταιρεία προχώρησε σε τροποποίηση του καταστατικού της στη γενική συνέλευση της 11ης Απριλίου, ώστε να μπορεί να ιδρύσει Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, αλλά και ένα Κέντρο Μελετών των Συστημάτων Επικοινωνίας.


Σχολιάστε εδώ