Κυπριακό

Ένα εξαρτώμενο από την Άγκυρα ”διζωνικό – δικοινοτικό” προτεκτοράτο, που ούτε οι μεγαλύτεροι μαέστροι στη χάραξη συνόρων (Εγγλέζοι) δεν θα φαντάζονταν! Με τη συναίνεση των ”Νενέκων” Αναστασιάδηδων και των ΣταλινοΑΚΕΛικων», έγραφα στο «ΠΑΡΟΝ» στις 10.1.2016. Ιδού η συνέχεια:

Επίθεση κατά Βάσσου Λυσσαρίδη στην Κύπρο, εν όψει επαναφοράς μιας παραλλαγής του Σχεδίου Ανάν ως (δήθεν) λύσης.

Μπροστά στην επερχόμενη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το νέο σχέδιο Ανα(ν)στασιάδη – Ακιντζί, άρχισαν την επιχείρηση απομείωσης του κύρους των προσώπων που ενσαρκώνουν την αντίσταση του Ελληνισμού στην Κύπρο, με το πρώτο χτύπημα να είναι εναντίον του Βάσσου Λυσσαρίδη. Ο ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Κύπρου, Βάσσος Λυσσαρίδης, συμμετείχε στον αγώνα της ΕΟΚΑ, διαφώνησε με τις συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, υπήρξε ηγετική μορφή των διεθνών αντιαποικιακών αγώνων και ηγήθηκε της αντίστασης στο χουντικό πραξικόπημα του 1974, αντίσταση που κατέστησε δυνατή την επάνοδο μεταγενέστερα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Θα δούμε πολλά ακόμη…

Δημογραφικό ελληνικό: Ένα έθνος που πεθαίνει

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχείων ληξιαρχικών πράξεων του 2015, πέθαναν 117.829 άνθρωποι και γεννήθηκαν μόλις 89.881 παιδιά!

Στοιχεία της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας για τη χώρα μας -με τον χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων στην ΕΕ (9%)- εκτιμούν ότι το 2060 ο πληθυσμός της χώρας δεν θα ξεπερνά τα 8,6 εκατομμύρια και ότι οι τέσσερις στους δέκα πολίτες της χώρας θα είναι ηλικίας άνω των 60 ετών!

Ήδη το 2013 οι «New York Times» σε άρθρο τους ανέφεραν πως:

«Οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, αρκετοί άνθρωποι φεύγουν από τη χώρα και ο πληθυσμός γερνάει τόσο γρήγορα, κάτι που σημαίνει πως σε μερικές δεκαετίες η Ελλάδα μπορεί να μην μπορεί να παράξει αρκετό πλούτο για να φροντίσει τους ανθρώπους της και μπορεί να πάψει να είναι ένα βιώσιμο έθνος-κράτος».

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πολύ επικίνδυνο και θα μπορούσε να αποτελέσει μέχρι και απειλή ως προς τη φυσική επιβίωση του ελληνικού στοιχείου», αναφέρετε στη μελέτη με τίτλο: «Το ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα» (ΤΕΙ Πειραιά, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, 2014).

Ο ρυθμός γεννήσεων στην Ελλάδα βρίσκεται στο 1,31, τη στιγμή που το ελάχιστο όριο το οποίο εξασφαλίζει τη συνέχιση της εθνοτικής ομάδας είναι στο 2,1.

Επίσης, ραγδαία είναι η μείωση του προσδόκιμου ζωής, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Άλλη μια δυσοίωνη κατάσταση…

Και σε ποιον να αποταθούμε;

e-mail: g.papagian3@yahoo.gr


Σχολιάστε εδώ