Θίασος αντιπατριωτικών συμφερόντων

Το Ποτάμι διάλεξε ποτάμι για να πνιγεί αυτοβούλως ο μέχρι πρότινος εξουσιομανής αρχηγός του. Ο Λεβέντης της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ επισκέπτεται τη γερμανική πρεσβεία για να λαμβάνει εντολές. Μεμονωμένοι νυν και πρώην πολιτικοί –Βενιζέλος, εν μέρει Βαρουφάκης και άλλοι– βάλλουν με άσφαιρα πυρά εναντίον του Τσίπρα, συγκαλύπτοντας ταυτοχρόνως τις προσωπικές πολιτικές τους πομπές. (Για τον φαφλατά Βενιζέλο αναφέρω ενδεικτικά τη βρωμερή υπόθεση των υποβρυχίων και την υποστήριξη του Τσοχατζόπουλου πριν εγκλειστεί στη φυλακή.)

Η ΝΔ του νέου ελπιδοφόρου νεκροθάφτη της πατρίδας μας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξελέγη αφρόνως αρχηγός του ιστορικού αυτού κόμματος, πολλά έχουν λεχθεί. Σημειώνω τα εμετικά πεπραγμένα του ως υπουργού, με αθρόες απολύσεις ανυποψίαστων εργαζομένων στο Δημόσιο, ακόμα και καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και άλλων, τη λατρεία του για τους Γερμανούς –απηνείς διώκτες μας σήμερα–, την… ανιδιοτελή σχέση του με τον Χριστοφοράκο της Ζήμενς, τον εκ των υστέρων γάμο του με βαθύπλουτη κυρία, εγκαταλείποντας στο μεσοδιάστημα αρμονικότατη ερωτική συμβίωση ετών με κοπέλα που υπήρξε μητέρα του παιδιού του! Ο άνθρωπος αυτός είναι, εκτός των ποικίλων… προσόντων του, και ηθικότατος!

Βόμβα πολλών μεγατόνων έσκασε την Πέμπτη με δημοσίευμα του περιοδικού «HOTDOC.» –δίχρωμος είναι ο τίτλος αυτού του περιοδικού με κόκκινη τελεία–, στο οποίο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ στη Μολδαβία προσωπικός φίλος του Μητσοτάκη ονόματι Νίκος Γεωργιάδης, τον οποίο προόριζε για υψηλότατο κομματικό αξίωμα και ο οποίος διαθέτει διπλωματικό διαβατήριο, όντας ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΑΓΟΡΙΩΝ! (Χώρες σαν τη Μολδαβία προστατεύουν τα παιδιά τους από κτηνανθρώπους που επιδίδονται σε παρά φύσιν ασέλγειες.)

Ερώτημα: Πώς θα συγκαλύψει το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα ο νέος αρχηγός της ΝΔ; Και –δεύτερο ερώτημα–, εάν επιχειρήσει να το συγκαλύψει, ποιος θα τον πιστέψει; Απάντηση: Κανένας Έλληνας, ακόμα και ομοϊδεάτης του. Μόνο οι ξένοι διώκτες μας θα αγνοήσουν το ειδεχθές έγκλημα. Τους πρόσφερε, άλλωστε, με το καλημέρα παραπάνω από ό,τι ήθελαν.

Ανατριχιάζει κανείς με αυτά τα επαίσχυντα καμώματα της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής προϊστορίας του, διαπιστώνοντας την επιθυμία τυχάρπαστων βουλευτών διαφόρων κομμάτων να προσχωρήσουν στη μητσοτακική ΝΔ. Μόνο η Φώφη Γεννηματά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) χαρακτήρισε «άβυσσο» τα όσα χωρίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη από τη ΝΔ. (Το τελευταίο δίμηνο έχω επιτεθεί σφοδρά εναντίον της, συγκυριακών λόγων ένεκεν. Σήμερα την επαινώ, εγκρίνοντας απόλυτα τη διαγραφή βουλευτή του κόμματός της, βαλτού από τον πολυμήχανο και αρχομανή Βενιζέλο.)

Προ της εκλογής νέου αρχηγού, η ΝΔ είχε συμφωνήσει στη συμπλήρωση των κενών θέσεων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Μετά, όμως, από την εκλογή του συγκεκριμένου νέου αρχηγού –ω, του αίσχους, γι’ αυτούς που τον ψήφισαν– τα πράγματα άλλαξαν δικτατορικώ τω τρόπω. Η κυβέρνηση αμύνεται σε παράλογες αξιώσεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση απαιτεί να ορίζονται τα τέσσερα από τα επτά μέλη του ΕΣΡ από τη Ρηγίλλης, γεγονός απολύτως απαράδεκτο. Και η κυβέρνηση, όμως, αυθαιρετεί. Κατέθεσε τροπολογία, σε άσχετο μάλιστα νομοσχέδιο κύρωσης διεθνούς συμβάσεως, με την οποία προτείνει να αυξηθούν τα μέλη του ΕΣΡ από επτά σε εννιά! Τροπολογία που θα απορριφθεί σιγουρότατα ως ωφελιμιστική απλοχεριά προς άλλα κόμματα.

Τα εμπόδια που θέτει συνεχώς η ΝΔ την ύστατη στιγμή ουδόλως αθώα είναι. Διότι επίκειται η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Μόνο ηλίθιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Μητσοτάκης κερδίζει άφθονο χρόνο συναλλαγής με τους μιντιάρχες υπέρ του κόμματός του και εναντίον της κυβέρνησης.

Συμπέρασμα: Όποιος ανοίγει λάκκο για τον άλλον, στρεφόμενος μάλιστα κατά της πατρίδας του, πέφτει ο ίδιος μέσα.

ΥΓ.: Όπως εξελίσσονται τα πράγματα εις βάρος της χώρας μας και των πολιτών της, μόνο οι βαθυστόχαστα διανοούμενοι θα αποτρέψουν την τελική συμφορά, προσφέροντας εδραίο ορμητήριο αγώνα και κίνητρο για τη σφυρηλάτηση πάγιου και εξακτινωνόμενου συστήματος αυθεντικών αξιών.

Στα «Επίκαιρα» της περασμένης εβδομάδας δημοσιεύεται άρθρο του Λαοκράτη Βάσση, που διαφημίζεται πρωτοσέλιδα με την ακόλουθη φράση του συντάκτη του: «Μόνο αν εμπνέεσαι και εμπνέεις την ψυχή του τόπου σου μπορείς να σηκώσεις τη μοίρα του στους ώμους σου». Το άρθρο αυτό –ανάλυση είναι ουσιαστικά– δεν συμπυκνώνεται στο τελείωμα αυτής της στήλης. Γι’ αυτό θα παραθέσω, τυχαία σχεδόν, τις ακόλουθες σκέψεις: «Με βαθιά σε κάθε περίπτωση συνείδηση πως η εθνική αξιοπρέπεια δεν νοείται χωρίς αξιοπρέπεια πολιτιστικής ιθαγένειας, εκπορευόμενη από το αξιακό και ταυτοτικό βάθος του ελληνισμού στους πυκνούς αιώνες της ιστορίας του (που τόσο η συνέχειά του ενοχλεί τους… μεταπράτες του εγχώριου ”ιστορικού αναθεωρητισμού”, που αναμηρυκάζουν την αγγλοσαξονική ιστοριογραφία!). Καθώς, πολύ περισσότερο δεν νοείται στρατηγική εθνικής αξιοπρέπειας […] μέσα σε κλίμα ”πολιτιστικού αστιγματισμού” και ”αντιεθνικιστικής… αχρωματοψίας”».


Σχολιάστε εδώ