Η άλλη άποψη…

Τολμάτε; Καταργήστε διά νόμου τον διορισμό των νοσηρών μετακλητών υπαλλήλων

«Δεν θα μπω στη λογική oνομαστικής καταμέτρησης για να αποφανθώ ποιο κόμμα έχει διορίσει περισσότερους συγγενείς στο γκουβέρνο. Μόνο και μόνο αυτού του είδους η αναδρομή προκαλεί ναυτία».

«Στο απεχθές αυτό σπορ οικογενειακής ευνοιοκρατίας φαίνεται, δυστυχώς, να επιδίδεται επιμελώς και η σημερινή, “αριστερή” κυβέρνηση. Σύζυγοι, ξαδέρφια, νύφες, γαμπροί και μπατζανάκια διορίζονται εν μια νυκτί σε κρατικές θέσεις, λες και ο δημόσιος τομέας έχει ανάγκη να στελεχωθεί από το συγγενολόι του κάθε περίεργου Συριζαίου».

«Ένα σύστημα εξουσίας που δεν έχει συμπληρώσει καν έναν χρόνο θητείας, ακόμη και να ήθελε, αποκλείεται να έχει ”οργιάσει” στον βαθμό που το έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Απλώς και μόνο γιατί και πρωταθλητές να ήταν οι Συριζαίοι στα οικογενειακά βολέματα, δεν θα μπορούσαν να συναγωνιστούν ποσοτικά τους άθλους δεκαετιών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της απανταχού ροζ Αριστεράς που διαχρονικά τρύπωνε με ”συγγενικές περγαμηνές” στα γρανάζια της κρατικής εξουσίας».

«Αλλά αν, στο φινάλε, επιθυμούν οι νέοι πολιτικοί να απαλλαγούμε από αυτή τη μάστιγα, η λύση είναι απλή. Απαγόρευση διά νόμου του διορισμού σε υπουργικά γραφεία συγγενών βουλευτών και κομματικών στελεχών, καθώς και πλήρης κατάργηση του νοσηρού θεσμού των ”μετακλητών υπαλλήλων” που μετακινούνται παρασιτικά πέρα δώθε, χωρίς στην ουσία να υπηρετούν το Δημόσιο».

***

Διά χειρός…

…του Γιώργου Κυρίτση, από το άρθρο του στην «Αυγή» με τίτλο «Με τη γλώσσα των αριθμών»:

Οι δύο Ελλάδες

«Αν βάλει κανείς δίπλα – δίπλα τους πίνακες των ποιοτικών στοιχείων της πρόσφατης εκλογής αρχηγού της ΝΔ, θα δει ότι οι περιοχές και οι συνοικίες που στο δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού στήριξαν το ”ΟΧΙ”, στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη. Αντιθέτως, οι πλούσιες περιοχές, τα άπαρτα κάστρα του ”ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα, τάχθηκαν αποφασιστικά με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξει κανείς κοιτάζοντας τη γεωγραφική κατανομή της ψήφου και στις εκλογικές αναμετρήσεις, απλώς το δημοψήφισμα και η εσωτερική αναμέτρηση στη ΝΔ ήταν δύο πολύ ενδεικτικές αποτυπώσεις της βαθιάς κοινωνικής πόλωσης που επικρατεί στην Ελλάδα.

Μια άλλη σχετικά πρόσφατη μελέτη την οποία είχε επιμεληθεί ο (…υπεράνω υποψίας) Τ. Γιαννίτσης έδειξε ότι στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία τα χαμηλότερα στρώματα υπέστησαν φορολογικές επιβαρύνσεις έως και 337%, ενώ τα ανώτερα οικονομικά στρώματα επιβαρύνθηκαν μόλις κατά 9%.

Αυτοί ακριβώς είναι οι δύο κόσμοι και οι δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα των φτωχών και η Ελλάδα των πλουσίων, το στρατόπεδο του Τσίπρα και το στρατόπεδο του Μητσοτάκη».

***

Διά χειρός…

…του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά, από την επιφυλλίδα του στην «Καθημερινή» με τίτλο «”Μαγιά” μόνο η γλώσσα»:

Η γλώσσα και τα μάτια μας…

«Με το δίκιο του ο αναγνώστης θα σκεφτεί αμέσως τη σοφή παροιμία για τη γριά που επιμένει να χτενίζεται, όταν ο κόσμος καίγεται. Μέσα σε έναν τέτοιο εφιάλτη η σωστή χρήση της γλώσσας μάς μάρανε; Δεν έχουμε άλλες προτεραιότητες να κυνηγήσουμε;

Θα φρίξουν οι κάθε απόχρωσης “εκσυγχρονιστές”, αλλά ναι: η γλώσσα έχει απόλυτη προτεραιότητα. O εξανδραποδισμός της υποταγής στον φρικώδη ζυγό των Αγορών, των Τραπεζών και του ευρώ κάποτε θα τελειώσει, το “παράδειγμα” του καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού θα καταρρεύσει απρόσμενα και ραγδαία, όπως κατέρρευσε, σε λιγότερο από τρία χρόνια, και ο μαρξιστικός Γολιάθ. Όση Ελλάδα θα έχει τότε απομείνει, θα της αναγνωρίζεται ακόμα ρόλος στα διεθνή, μόνο αν έχει διασώσει τη γλώσσα της».

«Δύσκολες μέρες έρχονται για τον Ελληνισμό (τον όποιο απομένει), πιο δύσκολες και από αυτές του 1922 ή και του 1453. Διότι τότε υπέκυπτε ακούσια το γένος των Ελλήνων στον εξανδραποδισμό και στη σφαγή, αλλά έσωζε ιστορική συνείδηση και γλώσσα, την αρχοντιά του – γι’ αυτό ”έμενε πάντα κάποια μαγιά”. Σήμερα παραδινόμαστε εκούσια στον εξανδραποδισμό για να περισώσουμε το εισόδημα, τους αυτουργούς του ευτελισμού μας τους ψηφίζουμε εμείς.

”Μαγιά”, για να περισωθεί Ελλάδα, μόνο η γλώσσα».

***

Διά χειρός…

…του καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας και συγγραφέα Γιώργη Γιατρομανωλάκη, από το άρθρο του στο «Βήμα» με τίτλο «Κυριάκος Ερωτόκριτος»:

Θα αποβάλει τη σαβούρα;

«Η εκλογή ενός νέου προέδρου στη ΝΔ ως γεγονός αυτό καθαυτό δεν μας ενδιαφέρει. Αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχεια του κονταροκτυπήματος. Θα τολμήσει, λ.χ., ο νέος πρόεδρος να αποβάλει τη σαβούρα του κόμματός του; Θα αποσκορακισθούν οι φασιστοειδείς, οι μικρόνοες και οι λερωμένοι από κομματικές αμαρτίες; Θα κηρύξει έναν νέο πολιτικό διαφωτισμό, κάτι που οι άνθρωποι που τον ψήφισαν φαίνεται να περιμένουν; Θα οργανωθεί η ΝΔ πάνω σε καθαρή, υγιή ιδεολογική βάση ώστε να αποβεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κόμμα; Το κυριότερο: θα ερεθίσει, θα προκαλέσει η νέα ηγεσία της ΝΔ τους κομματικούς αντιπάλους της, αυτούς που ανήκουν στη μεγάλη, δημοκρατική κεντροαριστερά παράταξη, ώστε να απελευθερωθούν από τις πασοκικές ιδεοληψίες και κυρίως από την ολοκληρωτικού τύπου συριζοανελική ιδεολογία; Θα ακουστεί κουφό, αλλά ας ειπωθεί: ένα από τα κύρια μελήματα του νέου προέδρου είναι, αν όχι να δείξει, τουλάχιστον να ευνοήσει και να ενθαρρύνει με τον τρόπο του την αναγέννηση και της αντίπαλης δημοκρατικής παράταξης».

***

Διά χειρός…

…του Θέμου Αναστασιάδη, από το άρθρο του στο «Πρώτο Θέμα» του:

Κυριάκος και ξερό ψωμί…

«Ασφαλώς ο Κυριάκος μπορεί εύκολα να μαζέψει γύρω του όσους θα εκφραστούν ορμητικά με μια μετωπική αντιπαράθεση τύπου ”οτιδήποτε αρκεί να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ!”. Αυτό το ρεύμα φουσκώνει ήδη από παντού με ρυθμούς που κανείς δεν περίμενε. Το σημαντικό είναι ότι ΒΡΕΘΗΚΕ απάντηση στο ερώτημα ”και τι να κάνουμε αφού δεν υπάρχει άλλος;”. Τώρα υπάρχει. Η ΝΔ του Κυριάκου μπορεί με λίγη προσοχή να έχει ΒΑΣΗ το 38,5% που είπε ΝΑΙ στο μοιραίο δημοψήφισμα και να ξεπεράσει με μεγάλη άνεση το 40%».


Σχολιάστε εδώ