Βαρούν τα νταβούλια…

Η προπαγάνδα όμως, με τα γνωστά κονδύλια, είναι το μέσο για να παραμένουν οι λεγόμενες «τουρκόφωνες» ανοιχτές για να επιτελούν τον σκοπό τους, που κι αυτός γνωστός είναι πια από χρόνια.

Η «Μιλλέτ», λοιπόν, με τον εκδότη της (σ.σ.: Λέμε τώρα…) Τζεγκίζ Ομέρ συνεχίζει ακάθεκτη τον «ιερό ρόλο» της «ενημέρωσης» και της «αφύπνισης» της μειονότητας.

Τι γράφει ο Τζεγκίζ (σε μετάφραση από τα tourkikanea):

«Δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να λένε: ”Και τι μας νοιάζει εμάς η Τουρκία; Εμείς ζούμε στην Ελλάδα και είμαστε ευτυχισμένοι πολίτες της ΕΕ”, αλλά θέλω να δώσω μια απάντηση σε αυτό ερώτημα. Εμάς, ως ”Τούρκους” της Δυτικής Θράκης, η κατάσταση της Τουρκίας μας αφορά άμεσα. Διότι εμείς αφεθήκαμε εδώ σε αυτή τη γωνιά της ΕΕ από την Τουρκία χωρίς να ερωτηθούμε με μόνο τον όρο της εγγυήτριας χώρας. Κανείς δεν μας ρώτησε εμάς αν θέλουμε να μείνουμε εδώ ως μειονότητα. Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που αφορά την Τουρκία, ότι δηλαδή εμείς εδώ μπορούμε κι αναπνέουμε χάρη στην Τουρκία. Ο Θεός να φυλάξει, αν συμβεί κάτι στην Τουρκία, η κατάστασή μας εδώ θα είναι πολύ δύσκολη.

Από τη μέρα που αφεθήκαμε εδώ ως μειονότητα αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας. Ψάχνουν ευκαιρία για να μας αποτελειώσουν. Ακόμη και σήμερα το ίδιο κάνουν. Τα μέτρα του νόμου των 240 ιμάμηδων συνεχίζουν να εφαρμόζονται. Ο πρωθυπουργός της άκρας Αριστεράς έχει εγκαταλείψει τη Δυτική Θράκη στον ακροδεξιό εταίρο του, τους ΑΝΕΛ. Αυτοί λοιπόν εργάζονται με όλη τους τη δύναμη για να περιορίσουν τον κόσμο μας. Με κραυγές του τύπου ”η Θράκη χάνεται” ενοχλούν τους ”Τούρκους” της Δυτικής Θράκης. Ο αριστερός Τσίπρας φέρεται σαν να μην υπάρχει μειονότητα. Την ίδια στάση τηρεί και κατά των μουσουλμάνων προσφύγων που έρχονται στη χώρα. Ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία αυξάνονται. Και το ανησυχητικό είναι ότι αυτά γίνονται από τους, υποτίθεται, αριστερούς και ουμανιστές Συριζαίους».

***

Οθωμανικότερος του… Ταγίπ

Ο γνωστός Δημητράς και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι του ξαναχτύπησε με μια άθλια ανακοίνωση – στοχοποίηση των μειονοτικών βουλευτών της Θράκης.

Το Παρατηρητήριο έκανε μια από αυτές τις εκδηλώσεις-τομές στην πορεία της εξέλιξης του ανθρώπινου γένους -σε συνεργασία με τη FUEN, για να μην ξεχνιόμαστε- με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (αυτό κι αν είναι…), για να… γιορτάσουν αυτήν την ιστορική στιγμή (ποια θα πείτε και με το δίκιο σας)… της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, όπου «η τουρκική μειονότητα πέτυχε να στείλει τέσσερις μειονοτικούς βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Αλλά τόσο οι μειονοτικοί βουλευτές (σύμφωνα με τον οργισμένο Δημητρά) όσο και οι υπόλοιποι που προσκλήθηκαν δεν πήγαν στην εκδήλωση επικαλούμενοι ανειλημμένες υποχρεώσεις, αλλά ούτε έκαναν κι αυτό το αυτονόητο (στα πατώματα ο Δημητράς), να γράψουν έναν χαιρετισμό, βρε αδελφέ…

Έτσι κι ο Δημητράς είπε να τους… δείξει δημοσιοποιώντας μια καταγγελία, με την οποία κούνησε το δάχτυλο προς τους… αγενείς Χαρά Κεφαλίδου, Μουσταφά Μουσταφά και Χουσεΐν Ζειμπέκ, που απαξίωσαν να απαντήσουν, Ντόρα Μπακογιάννη, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, που επικαλέστηκαν ανειλημμένες υποχρεώσεις, καθώς και στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος απάντησε πως τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν λόγω, επίσης, ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Κι έτσι, αφού οι «επίτιμοι» τέσσερις μειονοτικοί βουλευτές δεν θα ήταν στο πάρτι, το πάρτι σχόλασε…

Η συνέχεια της ανακοίνωσης, ωστόσο, έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον:

«Χθες (σ.σ.: 8 Δεκεμβρίου – ημέρα που θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση) δεν αντιληφθήκαμε κάποια ”ανειλημμένη υποχρέωση” όσων την επικαλέστηκαν.

Η Βουλή ανακοίνωσε απουσία στο Συμβούλιο της Ευρώπης δύο βουλευτών αλλά όχι της Ντόρας Μπακογιάννη».

Και, φυσικά, συνεχίζει με τη γνωστή επωδό της «κακής Ελλάδας»: «Προφανώς, δε, κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πως όλα τα κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη ήταν απασχολημένα κάπου αλλού, ώστε να μην μπορούν να έρθουν στη συζήτηση».

Για το τέλος αφήνει το καλύτερο: «Οι διεθνείς οργανισμοί θα ενημερωθούν για αυτή τη στάση τους», καταλήγει ο κύριος αυτός, σαν κακομαθημένο παιδί που κάνει φασαρία επειδή του αρνήθηκαν ένα kinder έκπληξη από το σούπερ μάρκετ…


Σχολιάστε εδώ