Όλα εξαρτώνται από τη… θεά τύχη

H φάση των ομίλων του Europa League 2015-2016 ολοκληρώθηκε, λοιπόν, και οι 32 ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση (24 και οι οκτώ τρίτες του Champions League) είναι χωρισμένες σε ισχυρούς και ανίσχυρους. Οι 16 στους ισχυρούς, από τις οποίες είναι οι 12 που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον κάθε όμιλο και οι τέσσερις με την καλύτερη επίδοση από τις οκτώ που τερμάτισαν στην τρίτη θέση των ομίλων του Champions League. 16 στους ανίσχυρους, με τις 12 που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση κάθε ομίλου στο Europa League και οι τέσσερις με τη χειρότερη επίδοση από τις τρίτες του Champions League. Ο Ολυμπιακός είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από τις τρίτες του Champions League (πίσω από την Πόρτο) κι έτσι είναι στους ισχυρούς. Οι 16 ανίσχυροι λοιπόν είναι οι πιθανοί αντίπαλοί του στους «32» του Europa League, όπου θα παίξει το πρώτο ματς εκτός έδρας στις 18 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου στο «Καραϊσκάκης».

Ισχυροί: Πόρτο (Πορτογαλία), Ολυμπιακός (Ελλάδα), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία), Μόλντε (Νορβηγία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Κράσνονταρ (Ρωσία), Νάπολι (Ιταλία), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Λάτσιο (Ιταλία), Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία), Βασιλεία (Ελβετία), Τότεναμ (Αγγλία), Σάλκε (Γερμανία), Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία).

Ανίσχυροι: Σεβίλλη (Ισπανία), Βαλένθια (Ισπανία), Γαλατασαράι (Τουρκία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Σιόν (Ελβετία), Ντόρτμουντ (Γερμανία), Μίντιλαντ (Δανία), Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Σεντ Ετιέν (Γαλλία), Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία), Φιορεντίνα (Ιταλία), Άντερλεχτ (Βέλγιο), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Άουγκσμπουργκ (Γερμανία).


Σχολιάστε εδώ