ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΙΚΑ

• Περί των χρεώσεων χρήσης από τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) ο λόγος! Ποιοι ανήκουν στην κατηγορία Λοιποί Πελάτες, για τους οποίους η ΡΑΕ επεφύλαξε αύξηση τόσο της χρέωσης ισχύος όσο και της ενέργειας, σε σχέση με τις αντίστοιχες που ίσχυσαν για το 2015;

• Οι τροχιοδεικτικές βολές των οίκων αξιολόγησης αυτό δείχνουν πάντως! Είναι γεγονός ότι οι επικείμενες ανανεώσεις κάποιων παλιών συμβάσεων της Intralot, όπως λόγου χάρη των ομολόγων, αναμένεται να γίνουν με χειρότερους όρους, επηρεάζοντας αρνητικά το EBITDA της;

• Αληθεύει πως στην αλυσίδα Μαρινόπουλος έγινε, πρόσφατα, διοικητική αλλαγή, με μεγαλύτερη εμπλοκή του κ. Δημήτρη Μαρινόπουλου; Η κατάσταση εκεί επιχειρείται να εξομαλυνθεί, χρειάζονται όμως μεγάλες προσπάθειες για να επανέλθει η εταιρεία.

• Την ίδια στιγμή, η αποχώρηση του Κώστα Μαχαίρα από την ΑΒ Βασιλόπουλος έχει πολύ παρασκήνιο. Εκτός των άλλων, θα υπάρξουν τεράστιες ανατροπές και στην αγορά της Σερβίας.

• Λέγαμε από αυτήν εδώ τη στήλη πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης είναι εξαιρετικός και γνωρίζει άριστα τη δουλειά του. Θέλει όμως και προσοχή στο επικοινωνιακό κομμάτι. Η τηλεόραση είναι μεγάλη πλανεύτρα και μπορεί κανείς να πέσει σε σφάλματα μεγάλα. Ας το δει λίγο ο κύριος υπουργός.

• Ενδιαφέρον είχε το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο νεότευκτο site www.liberal.gr. Να πούμε πως με αυτή την παρέμβαση αποδείχθηκε πως οι σχέσεις του κ. Σαμαρά με τον Γιάννη Μουρούτη εξακολουθούν και παραμένουν άριστες, καθώς ο τελευταίος είναι εμπορικός διευθυντής εκεί.

• Έξαλλος είναι ο ελληνοκαναδός επενδυτής Πίτερ Ηλιόπουλος γιατί ο Γιώργος Σταθάκης δεν τον έχει καν δεχθεί, παρότι θέλει να φτιάξει τεράστια μονάδα τύπου «Κόστα Ναβαρίνο» στη Σπάρτη. Ο επενδυτής έχει ενημερώσει την πρεσβεία του Καναδά και μαθαίνουμε πως η κατάσταση βαίνει προς διπλωματικό επεισόδιο.


Σχολιάστε εδώ