Βαράνε το σαμάρι (την Ελλάδα) αντί να κτυπάνε τον γάιδαρο (την Τουρκία) γιατί φοβούνται μην πάει και κλωτσήσει…

Από το 2010 μέχρι να βάλουμε την υπογραφή μας σε μια λευκή κόλλα, για να μας έχουν μόνιμα υποτελείς, μας απειλούσαν μέρα – νύχτα ότι θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ και θα έρθει η κόλαση, ο κατακλυσμός.

Κι εκεί που λέγαμε ότι κρατηθήκαμε στον αφρό, ξανά το ίδιο βιολί: «Ή δεν θα αφήνετε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να φθάνουν στη στεριά σας, ακόμη και πυροβολώντας τους ή πνίγοντάς τους στη θάλασσα, ή θα σας πετάξουμε έξω από τη Σένγκεν και θα ζήσετε στην απομόνωση». Λες και οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ξεφυτρώνουν στη Μυτιλήνη, στη Χίο, στην Κω, στη Λέρο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου μας.

Καλά, πού ζουν; Δεν ξέρουν ότι η Τουρκία κάνει εμπόριο με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες; Και έχει μάλιστα και τιμολόγιο πόσο το άτομο; Κοινό μυστικό είναι…

Γιατί η Μέρκελ δεν απαίτησε από τον Σουλτάνο, στον οποίο πήγε πριν από τρεις βδομάδες, να κλείσει τις πόρτες που έχουν ανοίξει οι διακινητές, οι οποίοι κάνουν χρυσές δουλειές (μιλάνε για τζίρο που φθάνει τα 10 δισ. ευρώ), με την ανοχή της Αστυνομίας και του Στρατού, που έχουν μερτικό από τις εισπράξεις, προειδοποιώντας τον ότι διαφορετικά θα πρέπει να ξεχάσουν την ένταξη στην ΕΕ; Αν δεν σταματήσουν οι ροές από εκεί, η Ελλάδα τι να κάνει; Να τους πνίγει; Από αυτά, όμως, που ανακοινώθηκαν φαίνεται ότι τελικά η γερμανίδα καγκελάριος πήγε στην Άγκυρα για να προσκυνήσει τον νέο χαλίφη. Και όχι μόνο τον χρύσωσε, αλλά έγινε και Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με τη συμμετοχή του Ερντογάν, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Του τα έδωσαν όλα και ο Σουλτάνος δεν τους έδωσε απολύτως τίποτε. Οι βάρκες, φορτωμένες με πρόσφυγες και μετανάστες από όλη την Ασία και την Αφρική, συνεχίζουν τα δρομολόγιά τους.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι όχι μόνο τα αφεντικά της ΕΕ δεν τολμούν να τα βάλουν με τον Ερντογάν αλλά τους χορεύει και στο ταψί, στους ρυθμούς που τους κτυπάει στο δικό του ντέφι. Και επειδή πρέπει να δικαιολογηθούν γιατί κάτσανε σαν κότες στον Τούρκο, στήνουν στο απόσπασμα την Ελλάδα. Λένε ότι εμείς φταίμε για τους χιλιάδες κατατρεγμένους από τους πολέμους και τη φτώχεια, που φθάνουν στη χώρα μας με την άδεια της Τουρκίας και από κει και πέρα προσπαθούν να φθάσουν στη Γη της Επαγγελίας, όπως νομίζουν.

Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να αποτρέψει αυτήν την κάθοδο των μυρίων. Ούτε μπορεί ο Έλληνας να κλείσει τα μάτια μπροστά στα μικρά παιδιά, στα μωρά. Το μόνο που μπορούν να μας καταλογίσουν οι εταίροι μας είναι ότι δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη τα μέτρα που συμφώνησε ο πρωθυπουργός να πάρει η κυβέρνηση (Hot Spots, καταγραφή κ.ά.). Και σε αυτό έχουν δίκιο να μας φωνάζουν.

Το προσφυγικό κύμα, όμως, στο οποίο υπάρχουν και μετανάστες που ψάχνουν ευκαιρία να βγουν στην Ευρώπη, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο από την Ελλάδα. Η λύση είναι να αναλάβει η ΕΕ την προστασία των θαλάσσιων ευρωπαϊκών συνόρων. Πλοία του Στόλου της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας να αναλάβουν τη φρούρησή τους, την αποτροπή των ροών προς τα ελληνικά νησιά, που είναι η πιο κοντινή στεριά από τα τουρκικά παράλια.

Ιδού η Ρόδος, κύριοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κύριε γενικέ γραμματέα του ΝΑΤΟ. Δεν μπορεί να φταίει η Ελλάδα για κάθε πρόβλημά σας. Και να τη χρησιμοποιείτε ως αποδιοπομπαίο τράγο για να καλύπτετε τις δικές σας ευθύνες και τις λαθεμένες σας επιλογές. Έχοντας, μάλιστα, ως μάρτυρες υπεράσπισης κάποιους δικούς μας, γνωστούς και μη εξαιρετέους, ακόμη και από το σινάφι μας, οι οποίοι αρέσκονται να παίζουν τον ρόλο του Εφιάλτη…


Σχολιάστε εδώ