Επί του πιεστηρίου

Ανησυχία σκεπάζει όλες τις χώρες, με το ερώτημα «Πού πάμε;» αναπάντητο.

Μπροστά σε αυτήν τη δράση των τζιχαντιστών, η ανεργία, τα λουκέτα, η πείνα και η φτώχεια είναι προβλήματα ασήμαντα. Κάποια στιγμή θα ξεπεραστούν.

Απέναντι σε αυτό το απίστευτο μακελειό, που ανθρώπινος νους δεν το χωράει, θα πρέπει όλοι οι ηγέτες των μεγάλων χωρών να αναζητήσουν τι είναι αυτό που γέννησε το τερατούργημα… Η απάντηση δεν είναι καθόλου δύσκολη. Είναι οι πόλεμοι που οι μεγάλοι -ο εξής ένας, η Αμερική- στήνουν για να αρπάζουν τον πλούτο των χωρών της Ασίας και της Αφρικής, όπως έκαναν και στη Νότια Αμερική μέχρι πριν από λίγα χρόνια, και να ισχυροποιούν την κυριαρχία τους σε όλον τον πλανήτη.

Αυτά βλέπουν οι νέες γενιές σε αυτές τις χώρες. Τι γυρεύουν οι ξένοι στη χώρα μου; λένε.

Και μπαίνει πλέον το «ως εδώ»…

Μία είναι η λύση, άλλη δεν υπάρχει: Να σταματήσουν οι πόλεμοι. Κανένας λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτε με τους άλλους. Θα πουν οι μεγάλοι: Και τι θα γίνουν οι οπλάδες; Οι πολεμικές βιομηχανίες; Που είναι οι χρηματοδότες των περισσότερων ηγετών και έχουν τη δύναμη να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις…

Πάντα υπάρχει διέξοδος. Για να σταματήσει η φρίκη, να μη ζήσει καμία άλλη χώρα την τραγωδία, το μακελειό, τη σφαγή που έζησε προχθές τη νύχτα η Γαλλία.


Σχολιάστε εδώ